早几个月之前,呢个位置系百汇轩,果时经过揾朋友都有食过下,叫做不过不失。估唔到咁快居然已经转左手仲开业埋,咁我地见新开张,就试下咩来历。食左:千岛酱薄罉、鲜虾肠粉、牛肉球、煎虾多士、烧卖、凤爪、腐皮卷其他无影相,但我想讲,个虾多士系两片面包夹住虾滑来煎,仲铺满左芝蔴,其实应该系几好食。但系可惜如果要令啲虾滑够熟,果两片面包就要煎到好油,变相好腻好腻。同个经理反映左之后,佢地都好有心即时话会改进,咁我地嗌左就照食啦,最多食剩一半。但后尾经理话会改良、减去另一片面包,无咁油而且啲虾滑可以直接煎香。呢啲服务真系加分,我认为下次可以去试下(其实到而家都未再经过间店)。烧卖系 $13.8 两件,个人觉得最好一啖食晒个烧卖佢,因为拆开上面只虾来食的话会有少少雪味,但个烧卖又无乜肥猪肉几爽口,唔会腻。以呢个价钱黎讲,已经好抵好抵了。黎到坐低有个靓靓新装修环境、有个好服务态度,两个人星期日饮早茶计埋加一 $200 都唔洗就落到楼,以而家市道黎讲真系好良心价了。凤爪同腐皮卷都算水准之中,凤爪个汁好浓味、腐皮卷块腐皮够香脆。

薄罉
鲜虾肠粉
牛肉球
2022-08-28
$100 (早餐)
薄罉
鲜虾肠粉