2021-01-19 168 浏览
因为肺炎影响,出去食野嘅机会真系少左好多,所以每次出到去都揾d新野试下。今次系旺角帮公司买完工具就顺便系到食埋野啦。系银城商场后面见到间寿司铺有人排队就去睇下,睇落价钱都ok就决定试下。见咁多人排队,转外卖买返公司食啦,外卖仲有8折㖞餐厅系铺外都提供点餐纸,方便人地叫外卖。餐单都提供左吾少食物,仲有小食同饮品。买开返公司,就买埋比同事食,有个同事想食刺身,咁我就点多少少。我叫左火炙左口鱼边寿司、火炙海胆蟹捧寿司、火炙中吞拿鱼腩寿司等刺身方面就点左深海池鱼、剑鱼腩、北海道带子三款,每款三片。手卷点左三文鱼籽,最后点左一个大满足海胆饭迷你版、一个日式清汤稻庭乌冬,仲有一支柚子梳打。火炙左口鱼边寿司真系好好食,好滑有d油脂,因为烧过啦,油脂香闻到都流晒口水,谂起都仲想食多几件。火炙海胆蟹捧都大大件,海胆鲜甜,同蟹棒味道好夹,岩哂我呢个海胆控。中吞拿鱼火炙同左口鱼边一样,油脂香味不得了,厚度ok,烧得岩岩好,十分好食。仲要介绍鳗鱼寿司,劲大片,厚身得黎又无骨,$15一件系抵既刺身方面,深海池鱼我就少食,但今次食落就爽口,多鱼油,口感同三文鱼个d好吾同。如果你钟意食爽口刺身,推介你试一试。剑鱼腩

见咁多人排队,转外卖买返公司食啦,外卖仲有8折㖞

刺身方面就点左深海池鱼、剑鱼腩、北海道带子三款,每款三片。

带子寿司
海胆蟹棒

鳗鱼寿司

仲要介绍鳗鱼寿司,劲大片,厚身得黎又无骨,$15一件系抵既

深海池鱼

带子刺身

剑鱼腩刺身口感就介乎系上面二种鱼之间,有少少似带子,本人最爱食。而带子刺身亦非常抵食,$28有3大片

三文鱼籽手卷

手卷限定系外卖先有,大家留意返。三文鱼籽大大粒,爽口好似爆珠咁,好过瘾。
海胆特盛

我最期待海胆饭,虽然系迷你,但海胆唔苦,味道鲜甜。我觉得分量岩岩好,如果太大碗,会食到厌,少食多知味。我相信海胆堂食卖相会更靓更吸引

柚子梳打

最后介绍埋枝柚子梳打,包装好怀旧
饮落唔太甜,又有柚子味,屋企有vodka既话加少少应该都好好饮

整体黎讲,立鮨性价比高,鱼生新鲜又鲜甜,推荐
2021-01-17
带子寿司