2022-10-09 65 浏览
米线真系食得多, 来来去去都系𠮶几间, 感觉冇乜新鲜感, 有D徬徨及失落。居然经过北角强记旧铺俾我发现有间:爱上米线新开的, 位置就在地铁站旁, 铺面好大, 装潢清明, 环境卫生同空间感真系赢哂既然被佢吸引咗入黎, 就要睇下会否令我爱上米线啦~哗, 个餐牌制作都好精美, 揭完再揭, 款款都想试添, 不过, 我见到有酸菜鱼就即刻心心眼呢, 再加猪膶添, 哈哈, 商品说明条例, 真系有好多嚿鱼㖞, 口感绵绵的, 汤头微酸微辣, 好啱我口味, 最怕有D酸到令人打冷震, 猪膶份量颇多, 薄薄一片一片, 做到爽滑, 不会死实、嚡另叫一款系厨师推介嘅蕃茄鱼腐米线, 原来蕃茄系一堆放边, 并不是成碗都系蕃茄汤味, 又几另类,  再加鱼角, 大肠, 主角鱼腐好软滑, 一D都唔腥, 鱼角不是爽口嘅口感, 软滑, 有鱼味, 大肠做得几好㖞, 一D肥膏都无, 多食都唔怕肥呀试多两款小食, 拍青瓜同埋金沙鸡翼, 青瓜$18, 入味, 做前菜一流, 金沙鸡翼, 面头嘅咸旦黄, 好香, 鸡翼即炸, 金黄色, 劲脆, 饮埋杯芒果珍珠就确定爱上米线喇~
既然被佢吸引咗入黎, 就要睇下会否令我爱上米线啦~