2021-12-09 335 浏览
店名已经讲明系「GāGǐNāng」「自己人」,大家都会试既潮州嘢,不过佢嘅中菜其实都好出色。近期有期间限定menu ,即刻试吓。蟹肉炒桂花看似平凡,其实要加上汤将粉丝芽菜同蛋炒得干身又入味都考功夫,呢度做到仲配埋娃娃菜包住食口感清新。梅子酱羊膝其实系羊架,梅子酱配羊出奇地夹,唔知系唔系梅子酸味抵消左羊果啲膻味,加埋梅子酱炒的秋葵与杂菇同埋个摆碟其一好有fusion菜feel,不得不提佢个花胶响螺汤,味道清甜重点系有小蜡烛一路保持个汤够热,隔咗阵先饮个汤都仲系够热,呢个系细心嘅安排。另外清炒菜心苗都唔差,又系有细心位,个碟系热所以啲菜唔会好快冻哂,啲菜心苗食到一半都仲系暖,感觉好好。
2021-11-25