2022-10-19 27 浏览
之前有去过Coffeelin喺西营盘高街嘅舖头,试过panini同咖啡,感觉都唔错。今晚嚟到佢哋喺跑马地嘅舖头,本身都有少少期待。Boulevardier (rye whiskey, sweet vermouth and Campari)原来佢哋除咗有咖啡之外,亦有Bartender驻场。叫左杯Boulevardier,佢就好似系Negroni嘅表亲,只系由gin转成whiskey。Parmesan Truffle Fries (truffle aioli, parmigiano reggiano)薯条份量都几足,配上Parmesan芝士丝,再点埋truffle酱,唔错。Duck Ragu (pacherri pasta, confit duck, red wine sauce)一上抬已经闻到好香嘅鸭肉味,长通粉咬落够哂弹牙,配上红酒酱汁同蕃茄都几醒胃。HV Meatballs (pork and beef, tomato sugo)肉丸由猪肉同牛肉混合而成,咬落都几松软,内里亦有肉汁。Basque Burnt Cheesecake巴斯克焦香芝士蛋糕味道浓郁,如果可以再烧焦啲就perf

肉丸由猪肉同牛肉混合而成,咬落都几松软,内里亦有肉汁。

Basque Burnt Cheesecake
巴斯克焦香芝士蛋糕味道浓郁,如果可以再烧焦啲就perfect啦。
HV Tiramisu (blueberry compote)
个tiramisu都几湿润,配上甜甜酸酸嘅蓝莓酱,我都几钟意依个配搭。

整体嚟讲,依度嘅食物都令我几满意,环境亦几有情调,值得再次帮衬。
2022-10-19