餐厅: La Parole
资讯:

2020-11-17 3762 浏览
一年一度同屋企人食庆生饭屋企人问我想食咩上网见到呢间社企餐厅二话不说就决定要去呢间餐厅5 courses tasting menu - $330一坐低店员就拎餐包出黎欣赏餐包拎到出黎都仲系暖而且唔会硬之后就等野食喇, 每上一道菜店员都会讲一次讲菜名同解释一下要点食温泉蛋配吞拿鱼腩他他配有柚子酱汁所有野配合得好好,吞拿鱼腩好肥美舞茸海虾天妇罗, 先食比较清淡嘅舞茸好惊喜。惊喜系因为我今次终于食到舞茸嘅清香到最后先食海虾, 好鲜甜唔需要好多调味少少椒盐已经好够龙虾汤极浓龙虾味,好浓郁柔滑安格斯肉眼扒7成熟, 见我阿爸默不作声一路食即系证明好食到冇野好讲龙虾伴芝士焗蔬菜及大蘑菇母亲大人切左少少大蘑菇比我试爆汁系爆汁啊! 母亲大人大赞味道同肉质非常好香煎鸭髀及法国鹅肝配红桑子蓉好想食鸭髀但其实又惊惊地鹅肝嘅我尝试将红桑子配埋鹅肝一齐食带微酸嘅红桑子蓉令到鹅肝嘅骚同腻减到最低鸭髀好软用叉轻轻一拮肉已经分开, 非常嫩滑香橙梳乎里, 空气感好充足每啖都有橙香白兰地新鲜桃肉奶冻, 奶冻好滑,桃味好浓红桑子蛋糕配新鲜忌廉, 酸酸地可以一解头先鸭髀嘅油脂好清新咁完成左个晚饭
一年一度同屋企人食庆生饭
屋企人问我想食咩
上网见到呢间社企餐厅
二话不说就决定要去呢间餐厅
5 courses tasting menu - $330
一坐低店员就拎餐包出黎
欣赏餐包拎到出黎都仲系暖而且唔会硬
温泉蛋配吞拿鱼腩他他配有柚子酱汁
所有野配合得好好,吞拿鱼腩好肥美
舞茸海虾天妇罗, 先食比较清淡嘅舞茸
好惊喜。惊喜系因为我今次终于食到舞茸嘅清香
到最后先食海虾, 好鲜甜
唔需要好多调味少少椒盐已经好够
龙虾汤极浓龙虾味,好浓郁柔滑
龙虾伴芝士焗蔬菜及大蘑菇
母亲大人切左少少大蘑菇比我试
爆汁系爆汁啊! 母亲大人大赞味道同肉质非常好
香煎鸭髀及法国鹅肝配红桑子蓉
好想食鸭髀但其实又惊惊地鹅肝嘅我尝试将红桑子配埋鹅肝一齐食
带微酸嘅红桑子蓉令到鹅肝嘅骚同腻减到最低
鸭髀好软用叉轻轻一拮肉已经分开, 非常嫩滑

香橙梳乎里, 空气感好充足每啖都有橙香
白兰地新鲜桃肉奶冻, 奶冻好滑,桃味好浓
红桑子蛋糕配新鲜忌廉, 酸酸地可以一解头先鸭髀嘅油脂
好清新咁完成左个晚饭
2020-10-23