2020-10-14 147 浏览
店舖位于苏豪区,一经过条街一定会比佢个店面吸引,门面装修相当有特色,白色配粉红色瓷砖,充满玩味同设计感。一入到去更加仿如置身台湾bar,门口更有‘我爱台妹’嘅霓虹灯,好有feel。店内仲播住耳熟能详嘅台湾歌,非常chill。店员本来安排我哋坐二人枱,之后有另一枱客走咗,就帮我哋搬去四人枱。店员仲好细心同我哋讲枱上枝消毒喷雾可以用嚟消毒餐具同双手。❤️手绘双色盐酥鸡 $88超级酥脆,个炸浆厚度啱啱好,完全无油膉味!咬一啖已经出哂烟,肉质嫩滑多汁,好juicy!佢仲有配双色酱-黑松露酱&柚子酱!黑松露酱比较浓,柚子酱比较清新开胃!我就中意轮住点嚟食!我个人认为可以同台湾嘅盐酥鸡媲美,非常推荐!好食度:⭐️⭐️⭐️⭐️(4/5)✅好靓适合打咭❤️酸辣牛肉面 $118店员介绍我哋加辣牛油落啲汤度,加完的确鲜味咗,更有牛肉香。面底我拣咗宽粉丝,好入味同有咬口,浸耐咗都唔会太淋。牛肉用咗牛𦟌位,好软腍又入味。虫草花有炸过,非常香口。豆腐口感特别,好Q弹,索哂啲汤汁。整体嚟讲唔算太辣,对我嚟讲可以再辣些少。好食度:⭐️⭐️⭐️✨(3.5/5)✅用料十足,好多虫草花❤️溏心蛋鲁肉饭 $55个蛋好有酒香,流心程度岩岩好。鲁

❤️手绘双色盐酥鸡 $88
手绘双色盐酥鸡

好食度:⭐️⭐️⭐️⭐️(4/5)
✅好靓适合打咭

❤️酸辣牛肉面 $118
酸辣牛肉面

好食度:⭐️⭐️⭐️✨(3.5/5)
✅用料十足,好多虫草花

❤️溏心蛋鲁肉饭 $55
溏心蛋鲁肉饭

个蛋好有酒香,流心程度岩岩好。鲁肉份量多,粒粒分明,肥瘦适中,唔会整到一pat肉碎酱咁。如果可以多返少少汁就perfect啦!
好食度:⭐️⭐️⭐️✨(3.5/5)

❤️(左) 经典珍珠奶茶 $48 / (右)冬瓜茶鲜奶 $48

珍珠奶茶茶味好浓,但略甜。冬瓜茶嘅鲜奶份量比较多,冬瓜茶味比较淡。味道中规中矩。
好饮度:⭐️⭐️✨(2.5/5)

餐厅推荐度:⭐️⭐️⭐️✨(3.5/5)
环境舒适,装修好靓,非常适合打咭。菜色同饮品方面啲名都好创新有创意!成间店无论装饰,餐牌都设计感十足,加分!味道方面亦都贴近台湾味道,有去咗台湾嘅感觉!下次会想试下佢个奶奶麻糬!
手绘双色盐酥鸡