一般讲起自助餐任食可能大家都会谂起西式buffet, 日式放题,打边炉等,但近排喺上环无限极广场嘅京香阁推出中式自助餐,仲要系北京片皮鸭自助餐,身为片皮鸭fans 嘅我梗系即刻去试下啦。去到发觉除左主角嘅片皮鸭之外,仲有好多其他中菜食🤤🤤种类多到每样食一件都饱😋😋但系两小时任食嘅价钱只系228蚊!Nani?! 🤩抵食到爆!一坐低就即刻送上每人一份嘅砂窝花胶鸡汤加原只鲍鱼花茹(每人只限一份), Nani !? 除左片皮鸭仲有花胶鸡汤同鲍鱼!🤩🥳 虽然系送,但一啲都唔马虎,鲍煮得好腍好入味,花胶好滑个汤好好饮🤤🤤食完头盘之后,就黎自助餐啦,除咗片皮鸭、凉菜同饮品系自己去拎之外,其他野食都系用纸点菜嘅,包括有主菜、蔬菜、甜品、汤羹同点心,写底人数厨房就会按人数比相应份量你,咁就唔怕食唔晒或者太饱试唔到其他𩠌啦🤗讲咁耐终于到主角啦,就系北京填鸭啦!北京填鸭除咗鸭皮要脆,唔好有太多肥膏之外,包住块鸭肉嘅皮都好重要架!京香阁嘅片皮鸭就有齐晒以上元素🤗多汁又脆嘅鸭皮,配上又薄又热嘅面粉皮,再加上青瓜做点缀,咬落去有鸭嘅肉汁,又有脆卜卜嘅口感,而面粉皮又将鸭肉汁承托住,唔会令你漏咗任何一滴汁🤤🤤🤤谂起

讲咁耐终于到主角啦,就系北京填鸭啦!北京填鸭除咗鸭皮要脆,唔好有太多肥膏之外,包住块鸭肉嘅皮都好重要架!京香阁嘅片皮鸭就有齐晒以上元素🤗多汁又脆嘅鸭皮,配上又薄又热嘅面粉皮,再加上青瓜做点缀,咬落去有鸭嘅肉汁,又有脆卜卜嘅口感,而面粉皮又将鸭肉汁承托住,唔会令你漏咗任何一滴汁🤤🤤🤤谂起都想食。依度最好系可以只系拎几块片皮鸭,啱晒2–3人聚会但又想食片皮鸭嘅你呀!

仲有一个不可不推介,就系小笼包,皮薄馅靓,啲汤仲要热辣辣好好饮😝😝

除咗以上嘅菜,我地仲食咗:手拍青瓜、镇江肴肉、花雕醉鸡、糖醋鱼块、翡翠炒虾仁、上汤翡翠苗,仲有甜品:驴打滚、豆沙窝饼、脆麻花同高力豆沙。每个𩠌都好好味🤤仲要咁抵食,谂起又肚饿了🤩