2021-12-16 868 浏览
-🦄LIFETASTIC @lifetastic.official-荔枝西瓜蛋糕 Hkd78Rating🌕🌕🌕🌑🌑吕宋芒西瓜蛋糕 Hkd85Rating🌕🌕🌕🌗🌑-生命总是精彩的 苦的时候为何不来一点甜?@lifetastic.official 正正提醒我们 Life Is Fantastic佢哋七彩缤纷嘅蛋糕一直系我脑海中留下深刻印象-而用料更加系别出心裁 照顾唔同人士嘅需要蛋糕主打以杏仁及糯米代替面粉嘅无麸质蛋糕而家有好多人都对麸质敏感 饮食上受到限制唔可以食到普通嘅蛋糕 不过系呢度食就无问题喇-@lifetastic.official 嘅招牌蛋糕系草莓西瓜蛋糕不过我今次就简咗另外嘅款式 吕宋芒同埋荔枝吕宋芒西瓜蛋糕 外貌十分之吸引 真心好靓芒果系而家12月份依然都系咁鲜甜多汁相比之下 西瓜就会被比下去 味道较淡 失色咗而面头嘅西柚片最吸睛 我都系因为佢先买蛋糕仲有玫瑰味忌廉做夹心同埋杏仁饼底忌廉好软滑 再夹杂住清幽嘅玫瑰花味 好香无谂到玫瑰花味可以咁出 唔系化学味 唔错而蛋糕部分虽然唔系用面粉制作 但系都几松软另一个荔枝西瓜蛋糕同样吸引 粉嫩嘅颜色好少女荔枝系正常嘅甜味 相信无额
荔枝西瓜蛋糕 Hkd78
Rating🌕🌕🌕🌑🌑
吕宋芒西瓜蛋糕 Hkd85
Rating🌕🌕🌕🌗🌑
生命总是精彩的 苦的时候为何不来一点甜?
佢哋七彩缤纷嘅蛋糕一直系我脑海中留下深刻印象

轻盈版本嘅意思即系少糖 食蛋糕都可以健康啲
而我细妹表示 蛋糕饼底虽然用咗杏仁制作
但系佢一啲杏仁味都无 反而会食到玫瑰花味🤣
味道表现十分有趣 不过口味嘅嘢都系见仁见智
可能大家会比较钟意食玫瑰味嘅杏仁饼底…对吗?

@lifetastic.official 嘅蛋糕口味选择真系有好多🥺
我专登影埋佢啲蛋糕款比大家睇架(最后一张图)
就算事先决定想食嘅蛋糕款 去到都依然要考虑
下次有机会一定要食埋焙茶香蕉同埋纯素朱古力呢
P.s.蛋糕系我专登买比我细妹 做佢嘅生日蛋糕架
2021-12-14
5 分钟 (外卖自取)
庆祝纪念
生日