2022-04-21
SAYA菜式集合印尼马、来西亚及泰国口味😋以东南亚街头美食为灵感,款式创新,啱晒钟意食辣嘅我😍而且店内装修特别以藤来做弧形假天花,别出心裁,大把打咭位,我最喜爱就系有个阅读书架,盲书概念几得意😎,坐系度睇吓书饮杯嘢chill下都唔错。东北炭火烧鸡🐔配牛油黑胡椒炒饭🍚炭火烧鸡有炭火炉香,味道较为香口,鸡件肉质嫩滑有焦香与平时餐厅煎鸡扒的确唔同,炒饭带一点黑胡椒味再加牛油🧈香,味道会有少少辣,好惹味。🤤和牛🐮炒阔河粉🍲和牛条厚度适中,肉质熟度刚好烟烟韧韧,牛味浓而且份量都几多,阔河粉炒得好入味,完全吸左和牛肉汁,食落都不会觉得油腻😚香蕉煎薄饼🍕本身认知印度薄饼系咸食多,薄饼外脆内软,呢次配上香蕉🍌出奇地夹,而且甜食都好好味,必吃甜点🍮芒果糯米饭🥭糯米饭卖相好精美,芒果够甜配上糯米饭🍚加上特别调配嘅椰子汁的确不错😌香茅蜜糖姜茶☕️ 够晒清热解渴姜味浓,加上轻微的蜜糖甜度中和一下烧鸡嘅热气👍🏿椰青🥥大大个好鲜甜够新鲜,椰子肉够薄身好易食😍
东北炭火烧鸡🐔配牛油黑胡椒炒饭🍚
和牛🐮炒阔河粉🍲
香蕉煎薄饼🍕
芒果糯米饭🥭
香茅蜜糖姜茶☕️
椰青🥥
大大个好鲜甜够新鲜,椰子肉够薄身好易食😍