2024-04-02
🍴🍽🍴🍽🍴🍽️🥘🥘🥘🥘🥘🍴🍽🍴🍽🍴🍽今次约咗朋友去荃湾嘅别忘了台式火锅聚旧,餐厅入面摆满咗樱花树,环境非常浪漫,客人仲可以写自己嘅愿望挂上树。我哋就拣咗$308嘅Set B 澳洲M7,可以2小时任饮任食,食物、饮品、甜品种类繁多,十分丰富👍🏻。🥢椰皇双子锅+药膳养生锅🆗我哋先拣咗两款比较养生嘅汤底,椰子锅清甜香浓唔油腻,药膳汤底浓度适中,渌肉类都几入味。🥩肉类🥢澳洲M7牛胸腹 🆙纹理分布平均,肉味香浓牛前胸腹肉纤维跟筋膜较多,浓郁嘅牛味🥢澳洲卡乐beef 🆗软腍滑身,爽口好味🥢西班牙栗饲猪梅片🆙肥瘦相间,猪肉味浓郁,口感软绵松化,肉汁丰富,油香十足。🥢羊卷肉🆙没有膻味,必点之选😋🥢台式小食:台湾原味香肠、甜不辣、炸地瓜丸🆗🥢自助食品🆗有各式丸类、蔬菜、乌冬、面、并有十多款🥢饮品 🆙有多款台式饮品选择,我哋试咗珍珠奶茶、水果茶、蜂蜜绿茶等等,最贴心喺可以自订甜度!🥢甜品 🆙有其他放题比较少见嘅movenpick同MOW雪糕、配料十足嘅自制芋圆糖水、绵绵冰仙草等等,最惊喜喺有林永焦糖布甸同窝夫!🥸 评价 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀 🥸
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7.5/10
环境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 7.5/
🍴🍽🍴🍽🍴🍽️🥘🥘🥘🥘🥘🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🥢椰皇双子锅+药膳养生锅🆗
🥩肉类
🥢澳洲M7牛胸腹 🆙
纹理分布平均,肉味香浓
牛前胸腹肉纤维跟筋膜较多,浓郁嘅牛味
🥢澳洲卡乐beef 🆗
软腍滑身,爽口好味
🥢西班牙栗饲猪梅片🆙
肥瘦相间,猪肉味浓郁,口感软绵松化,肉汁丰富,油香十足。
🥢羊卷肉🆙
没有膻味,必点之选😋
🥢台式小食:台湾原味香肠、甜不辣、炸地瓜丸🆗
🥢自助食品🆗
有各式丸类、蔬菜、乌冬、面、并有十多款
🥢饮品 🆙
🥢甜品 🆙
🥸 评价 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀 🥸 食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7.5/10 环境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 7.5/10 服务 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 8/10 性价比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 8/10 整体 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.75/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥘🥘🥘🥘🥘🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺 别忘了 (荃湾)
荃湾众安街68号荃湾千色汇I 2楼2032号舖
m
#bakdiu台式火锅 #bakdiu和牛#bakdiu荃湾