2017-08-19 165 浏览
行入呢个小巷原来别有洞天!估唔到呢度有间甘有特色既餐厅。虽然舖头唔系好大,但装潢别致,小小既厨房可以做到甘多款菜式!七点零黎到已经坐满人甘济,入面约有十枱左右,虽然地方唔大,但坐位唔会好逼,坐得舒服。门口位置有张枱可坐,如果唔系夏天,我都会坐出面,静得黎几舒服。唯有冬天先啦。前菜我地叫左个烟熏蛋上枱时职员叫我地等一分钟先开,我地当然听话啦。一开!一阵烟漂出!烟熏三文鱼既味,哈哈玉子好大块,滑滑既玉子上面有一排海胆!海胆新鲜,清甜浓郁。玉子甜甜地,好滑,烟熏既味道渗晒入玉子同海胆度,第一次食呢种味道,正!夹住食系一大享受!摆得靓靓,带子如菜名,半熟,外边煎香,爽口!蕃茄汁甜甜地,又有少少蕃茄蓉,沾满意粉。唔错!美国猪鞍扒薯条较粗,好脆口!正!猪鞍煎香,边脆地。好喜欢个汁,应该系橙汁黎,因为餐牌写住系,哈哈。个汁甜甜酸酸甘,食落好fresh!同猪扒一齐食又几夹,会无甘济。果汁令佢煎时焦焦地,好香口!猪鞍扒,有啲肥肉痴住,肉质好林,juicy!饮品叫左薄荷朱古力同朱古力,价钱唔贵,不过不失。住左港岛甘耐都无行入过黎呢度,估唔到今日入黎就有收获啦!喜欢呢间餐厅,食物好食,价钱合理又有气氛。喜欢

前菜我地叫左个烟熏蛋
上枱时职员叫我地等一分钟先开,我地当然听话啦。

一开!一阵烟漂出!烟熏三文鱼既味,哈哈

烟熏海胆玉子烧

玉子好大块,滑滑既玉子上面有一排海胆!

夹住食系一大享受!

半熟带子。鲜茄扁意粉

美国猪鞍扒
薯条较粗,好脆口!正!

烧美国猪鞍扒  。香橙汁。烤杂菜薯条

果汁令佢煎时焦焦地,好香口!

猪鞍扒,有啲肥肉痴住,肉质好林,juicy!

饮品叫左薄荷朱古力同朱古力,价钱唔贵,不过不失。

冻薄荷朱古力
热朱古力

住左港岛甘耐都无行入过黎呢度,估唔到今日入黎就有收获啦!喜欢呢间餐厅,食物好食,价钱合理又有气氛。喜欢小店!下次大家都可以同soulmate 黎soul+9!
烟熏海胆玉子烧
半熟带子。鲜茄扁意粉