山林道出名多嘢食,但我同M佬一齐咗咁耐,竟然未一齐去过山林道食饭,真系讲都无人信,所以今日一于揾间浪漫少少嘅餐厅二人世界先。呢间位于山林道嘅Season Plus,主打海鲜西餐,位置系最入最入最入最入最入,真系好入,但入到去好似去咗第二个世界,自成一国,别有洞天......我A姐都觉得自己啲中文真系好叻!海鲜拼盘(冷)拼盘有龙虾半只、矶煮鲍鱼2只、小龙虾4只、虾4只、青口6只同翡翠螺4只。龙虾虽然只得半只,但龙虾肉都唔少,肉质爽口结实,仲有好多膏,同M佬一人一啖,真系啱啱好;至于小龙虾相对就细只好多,但海水味浓郁,肉质鲜甜;虾就好脆口鲜甜;鲍鱼肉质弹牙,鲍鱼味好香浓;至于翡翠螺非常鲜甜。日本珍宝牡丹虾大大只嘅牡丹虾劲多膏,肉质弹牙又胶口,好好味!牛肝菌意大利饭食咗咁多海鲜,无饭落肚点得㗎!呢个意大利饭上枱已经有好香嘅牛肝菌味,饭质偏软,加埋忌廉汁真系好creamy,好好味呀!(记住Like同Share畀朋友)想紧贴A姐M佬嘅吃喝玩乐资讯,快啲Follow埋下面嘅Channel啦!

日本珍宝牡丹虾
大大只嘅牡丹虾劲多膏,肉质弹牙又胶口,好好味!

牛肝菌意大利饭

(记住Like同Share畀朋友)

2017-10-03