2025-02-07
观塘Cupping Rom咖啡就饮得多,里面仲有间西餐厅都唔错,呢日同埋屋企人一齐嚟食晚餐,再去行观塘花市。午市及晚市菜单都系$108起,价钱非常亲民,最重要系食饱饮叹Cupping Room嘅咖啡!💚招牌忌廉鸡肉意粉职员好贴心,见到系小朋友食,建议我哋order走辣。酱汁浓厚,奶香浓郁,意粉非常挂汁,食落满口奶香。💚香橙柠檬三文鱼扒三文鱼鱼油充足,食落顺滑,香橙柠檬清新,口感可以减低肥腻感,仲有仪碟酸瓜,我都食晒!💚纽西兰肉眼牛扒点了7成熟,炭香味十足,火候掌握刚刚好,肉质细腻,口感丰盈,简单黑椒盐炭烧已经够晒好味。💚蓝莓芝士蛋糕💚栗子麻糬芝士蛋糕呢间啲芝士蛋糕系保证好食,第一次食栗子麻糬芝士蛋糕,简直惊艳,口感棉密烟靭,芝士奶香浓郁。💚Latte💚Coconut Matcha Latte够Nutty够香,通常我钟意饮latte,奶香同埋咖啡真系最夹。仲有杯Coconut Matcha Latte冻饮,第一次试呢种配搭,原来都几好饮。估唔到外面系coffee shop入边系咁靓咁高质嘅西餐厅,下次再约埋朋友过嚟食。
💚招牌忌廉鸡肉意粉
💚香橙柠檬三文鱼扒