2014-05-29
今日约左旧同事食饭聚下旧倾下计,旧同事拣左黎呢度,非常有眼光!呢度真系1啲都唔起眼,什至可以话系匿埋左(难揾),好彩我旧居就系附近,所以好快就揾到黎,辛苦唔熟路既朋友了。我地到既时候,有人已经好nice咁揾定位坐底左。餐厅既装修好有风格,只系略嫌暗左少少,但整体都系好舒服既。望望menu,我地几个决定share黎食,咁大家都可以试多几样野食。最后我地拣左意式烩青口鲜蚬,澳洲羊架,得文蟹意大利扁意粉同埋焦糖番薯。先黎既有3款面包(挂住食唔记得影相),面包好松软,仲暖的。有原味,香草味同芝麻味。我个人比较钟意香草味,但2位朋友都话觉得芝麻味好啲,哈哈哈哈~ 食完包一阵,好快就黎appetizer,呢盘野好吸引,尽大部分啲蚬都好够大只,可惜蓝青口就只得4只。试试味道,好香我亲爱既Garlic味!只只都好鲜甜好好味。跟住到个crab meat sauce linguine,佢坚系好重蟹味,整体味道就唔及个蚬咁突出,但佢胜在个面既质地做得好好。到rack of lamb一上枱,哗~ 香喷喷! 佢个breading做得好好,好松脆,又好香口。肉质够冧够juicy,佢仲好厚,唔会好似出面有啲餐厅咁切
先黎既有3款面包(挂住食唔记得影相),面包好松软,仲暖的。有原味,香草味同芝麻味。我个人比较钟意香草味,但2位朋友都话觉得芝麻味好啲,哈哈哈哈~ 食完包一阵,好快就黎appetizer,呢盘野好吸引,尽大部分啲蚬都好够大只,可惜蓝青口就只得4只。试试味道,好香我亲爱既Garlic味!只只都好鲜甜好好味。跟住到个crab meat sauce linguine,佢坚系好重蟹味,整体味道就唔及个蚬咁突出,但佢胜在个面既质地做得好好。到rack of lamb一上枱,哗~ 香喷喷! 佢个breading做得好好,好松脆,又好香口。肉质够冧够juicy,佢仲好厚,唔会好似出面有啲餐厅咁切到薄。伴碟既仲有一抽车厘茄,朋友话好多汁,好甜(我冇食到)。食完之后,waiter递左佢地desert menu我地,事关我地食得太饱,大家都食唔落了,我就叫左杯cafe mocha。黎到之后,香到呢,我2位朋友即刻都一人叫左一杯,哈哈哈哈。唯一有一样美中不足既系,杯咖啡旁边粒朱古力唔好味!其他一切都几好,满意。