2021-07-05
今次特别黎到呢间新开无耐嘅餐厅 系第一次试尼泊尔菜 本来以为通常都得个辣字 或者味道唔岩港人口味 但无谂过原来好惹味好有惊喜!老板娘仲好热情添❤️✾ Mr. & Mrs. Pani Puri🥙 (hkd58)出面一层薄脆 入面加左秘制烤肉 洋葱 薯蓉 仲隐藏咗一粒青辣椒🫑😳 再点佢既酱汁一啖食落口 无谂过都几夹 唔太食得辣嘅朋友建议可以拎走粒辣椒先食🤣✾ Pork Momo🥟 (hkd68)全晚最出色嘅菜🤍佢嘅饺子有好多唔同整法 今次拣左Steam同埋Spicy 两个都好惹味(◍˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑) 特别系Spicy 食落唔算好辣 但佢入面嘅猪肉用左秘制酱汁去整 连同伴随嘅洋葱都系用果只酱汁炒 成碟都好令人回味🥺✾ Nepalese Chicken Chowmein🍝 (hkd78)老板娘话呢个鸡肉炒面系餐厅嘅招牌菜 食落真系无令人失望 系好有镬气嘅特色炒面👩🏻🍳又唔会好油腻✾ Volcano Chicken Wings🌋 (hkd78)食落外脆内软 肉质都好嫩 辣度可以自由选择 而且每只鸡翼都好大只食到好满足!皆因佢地有剪开一边骨先煎 啖啖肉☺️✾ Lassi🍹 (hkd58)感觉就好似yogur
✾ Pork Momo🥟 (hkd68)
✾ Lassi🍹 (hkd58)
感觉就好似yogurt smoothie 有几款唔同水果味选择 好钟意佢够milky 个人最推介Banana Lassi🍌✨