2016-12-23
前晚放工之后约左个住喺荃湾既朋友食饭 再次踏足呢个久违既荃湾区~唔黎呢头都唔发现原来荃湾有咁多特色小店 卖下串烧、鱼蛋同粉面 仲有啲cafe 同中西式餐厅 就喺荃湾转角位既当眼处 我地见到呢间叫Burger Jobs既小店 黑色既招牌好有格调 我地决定入去试下我同朋友首先叫左一客六只既黑椒蜜糖鸡翼🐥 离远已经闻到阵阵黑椒既香味 鸡翼外皮煎到金黄色脆脆地 咬开香甜脆卜卜既皮 就会见到只鸡翼流出鲜美既肉汁 香甜好味 我同朋友都极力推荐 我地仲追加左一客 每人食左六只鸡翼 好满足好好味😋食完snacks 就黎正餐喇 😆 我叫左个招牌烟肉蛋手打牛肉汉堡🍔 加左$15 转做套餐 有埋沙律同薯条~ 我地仲加$12 点左饮品 我同朋友都不约而同地拣左可乐 食burger点可以冇可口可乐😆个burger真系好大个好足料~顶层有处于半溶状态既芝士 芝士包住嫩滑既鸡蛋 下面有一片薄薄既烟肉 再黎就系重头戏 手打牛肉汉堡!🐮我用刀将汉堡切成一半 同朋友分享招牌汉堡既滋味 块手打牛肉真系好足料好大份 食得出整汉堡既师傅好落力 一啲都唔马虎~手打牛肉特别嫩 特别腍 而且食落口感松软得黎又有嚼头~😁 上面煎香左既
我同朋友首先叫左一客六只既黑椒蜜糖鸡翼🐥 离远已经闻到阵阵黑椒既香味 鸡翼外皮煎到金黄色脆脆地 咬开香甜脆卜卜既皮 就会见到只鸡翼流出鲜美既肉汁 香甜好味 我同朋友都极力推荐 我地仲追加左一客 每人食左六只鸡翼 好满足好好味😋 食完snacks 就黎正餐喇 😆 我叫左个招牌烟肉蛋手打牛肉汉堡🍔 加左$15 转做套餐 有埋沙律同薯条~ 我地仲加$12 点左饮品 我同朋友都不约而同地拣左可乐 食burger点可以冇可口可乐😆 个burger真系好大个好足料~顶层有处于半溶状态既芝士 芝士包住嫩滑既鸡蛋 下面有一片薄薄既烟肉 再黎就系重头戏 手打牛肉汉堡!🐮 我用刀将汉堡切成一半 同朋友分享招牌汉堡既滋味 块手打牛肉真系好足料好大份 食得出整汉堡既师傅好落力 一啲都唔马虎~手打牛肉特别嫩 特别腍 而且食落口感松软得黎又有嚼头~😁 上面煎香左既烟肉蛋为牛肉汉堡带黎不同既味觉享受 咸咸地又甜甜地☺ 而朋友点既系重点推介既迷人 Tiffany Blue 爆芝流心鸡排汉堡套餐 😋 Tiffany Blue 系女士们其中一个热爱品牌既代表色 大家应该冇谂过有朝一日竟然可以将佢食落肚😂 蓝绿色真系好靓好特别~ 扭扭芝士薯条应该系Burger Jobs 既新产品~芝士味唔会太浓 同香脆而又带点咸味既薯条好相配 连平时好少食芝士既我都食唔停口 真系好好味 呢个汉堡真系名副其实既色香味俱全 两块Tiffany Blue既面包皮 夹住一块劲大既 炸鸡排 下面有鲜黄色既芝士 粉红色既沙律酱 个酱系类似千岛酱既味道 再黎一块红通通既番茄同绿油油既菜 卖相非常吸睛 😍 餐牌上写明系爆芝流心 咁更加要切开佢睇下入面系咩料 果然一切开就见到啲芝士好似火山爆发咁涌出黎 十分之澎湃😂 佢块鸡排都好好食 鸡肉一啲都唔老 睇到鸡排既颜色都知佢好嫩滑 我相信有机会系人手挑选最靓既部位黎整呢个汉堡🐥😋 沙律酱同蔬菜令个Burger 好清新 唔会因为块鸡排系炸既而觉得好油腻~ 我个人觉得 Burger Jobs 系一间有心想做出优质汉堡既小店 啲食物质素系我见过咁多汉堡之中数一数二既餐厅 佢地既手工绝对唔马虎 好味得黎唔会令人觉得肥腻 真系值得大家去试下~ 而且服务态度都几好~ 睇下佢包湿纸巾 你就可以感受到佢地想经营好呢间店 用尽心思想吸引食客既个种热诚☺