5天前
昨天放工后独个觅新地方食个late lunch 以前起葵涌区工作都好少去揾食原来KCC楝商夏咁多嘢食拣咗起八楼嘅Season. cafe 一上到去地方好大好舒服拣咗坐岀去露台大块玻璃可远望 环境好舒适宁静唔知食咩好所以请店员推介蟹肉带子芦笋罗勒忌廉汁意粉心入面其实挣扎紧定要大虾黑松露意粉既然店员推蟹肉果个就试吓啦碟蟹肉带子意粉卖相好精美虽然带子得一粒但超厚肉用牛油干煎得好香甜肉鲜嫩蟹肉系拆碎连埋罗勒忌廉汁一齐煮份量亦唔少 啖啖粉都有蟹肉芦笋好幼身新鲜爽脆配上洋葱粒一齐食就多重口感好欣赏个罗勒忌廉汁唔会好油同腻亦唔会过大香草味慢煮香葱牛舌串烧 呢个系成餐饭嘅surprise 超级好食 🤤厚厚嘅牛舌烤得恰到好处肉质好嫩及外层葱油后可中和烧过嘅牛舌保持湿润味道刚刚好咖啡柚系杯西柚拿铁用西柚汁撞咖啡同鲜奶饮前店员提示必须搅匀搅匀后仍饮到晒三种taste西柚清新带小小酸撞落香浓嘅咖啡同醇厚嘅牛奶虽有奶但感觉唔觉得好饱一边食一边睇住远处嘅地铁经过感觉好chill 好relax 食光光好满足嘅一个下午下次再嚟 Season. Café (葵涌)葵涌葵昌路72-76号Life@KCC 8楼801号舖@
以前起葵涌区工作都好少去揾食
感觉好chill 好relax
食光光
好满足嘅一个下午
下次再嚟
Season. Café (葵涌)
葵涌葵昌路72-76号Life@KCC 8楼801号舖
@season.cafe.hk
#香港 #香港美食 #葵兴 #咖啡店 #牛舌串烧 #意大利粉 #seasoncafehk #hk #hkfoodie #hkcafe #eateateat #yummy #foodie #kwaihing #kcc #westernfood #chuzzztastyjourney #gracechuma #maphk2021 #grapefruitlatte #speghetti #beeftough
慢煮香葱牛舌串烧
蟹肉带子芦笋罗勒忌廉意大利粉