2021-01-23
💛呢间藏身喺大围嘅低调隐世cafe, menu上面充满住非一般菜式🌟配搭上比较少见而又好特别😀有芝士咖啡☕️、自家制bagel🥯、意粉🍝等等😃好多款都想试🤣📍bookmark左一排终于黎到试😆🍳Shakshuka港式煲蛋 ($88)北非x港式嘅fusion😝上碟个港式砂煲已经好吸睛🤣整体少少辣得黎几惹味😋(图3拉丝😆)面层有🥬羽衣甘蓝脆片、🍖意式辣肠同🧀feta cheese~个蛋焗到岩岩流心🧡用🥄笃开,啲蛋黄同🥫茄酱已经流哂出黎🤪芝士仲非常拉丝🤩加埋入面嘅🥔薯仔、🍖肠同、🍄蘑菇一齐食有少少酸+辣😍冬天食好温暖😋🥯芝士bagel跟焗蛋个set会有一个🥯之前睇过其他评论话好松软🙈食完感觉芝士系好多同香 口感真系似食面包/港式包🤔比焗蛋逊色😐有少少略油🙈总结🤩几钟意cafe设计左咁多独有少见嘅菜式~同其他cafe好唔同😝食物质素都唔错😋bagel烟韧啲就好😚好想试埋其他款同饮品😝
🍳Shakshuka港式煲蛋 ($88)
🥯芝士bagel
总结