2018-03-31
今日食左餐开心饭, 放工冲去养和探完朋友同佢既初生宝贝后再带佢父母去左餐豪华中菜.餐厅环境好宽敞舒适, 服务都好一流! 餐牌都比出面先进, 自动落单每一款食物都有自己既一张相. 由于开心既关系我地都豪叫了一个二人餐再加几个小菜.前菜系呢个咖啡烟熏溏心蛋, 食落好浓烟熏味又香口不过就唔系好食到咖啡味. 另外既虫草花牛蒡都好特别冻冻地又酸酸may may又有麻油味开胃又醒神.跟住呢个汤我真系0晒咀呀!!! 汤中豆腐做既花靓到咁叫我点样舍得食呀, 豆腐做既花浸在用鸡同金华火腿煲浓浓的汤真系好正呀! 另外仲有一块又林又念口又滑既花胶扒, 店员话可以就咁食或者浸在汤中都可以, 成碗汤加花胶都充足晒骨胶原呀!! 识叹既uncle 就在6个小菜中选左3个海鲜出黎,佢话佢分析过系最好最抵食既配搭. 蒸龙趸球超滑配埋豆腐去蒸食落口感系滑上加滑既感觉, Major 系上面既榄菜提升左鱼既鲜味.重点想提提最后既芝士大虾伊面, 哗香浓芝士香到停唔到口,呢个份量系令到我地有点唔够喉, 虾球又爽口,好好食呀!! 最后就系瑶柱蛋白炒饭, 一人一小煲非常别致可爱. 炒饭炒得好香口好干身, 加埋菜粒有爽口的口感!! 系
最后就系瑶柱蛋白炒饭, 一人一小煲非常别致可爱. 炒饭炒得好香口好干身, 加埋菜粒有爽口的口感!! 系成餐完美的终结呀!