2018-04-06
👁🗨 传统五色石锅饭 (7/10)💲128呢个石锅饭其实系石锅拌饭,可以根据自己既喜好,加入适当份量既韩式辣酱一齐食😎所谓既五色其实系有红萝卜丝,青瓜,牛蒡丝,菇同埋菜,个人比较钟意佢既菜同埋菇,几入味,而且饭既份量都几多🙃不过略嫌石锅饭吾系好够热,虽然都会有饭焦既效果,但系热番少少会更好😳👁🗨海鲜炒韩国粉丝 (7/10)💲98平时食开既韩国炒粉丝多数都会好重麻油味或者偏油,但系呢个炒粉丝又好似冇咩呢个问题🤔海鲜就有带子同埋🦐,虽然吾够多,但系都接受倒既,而且佢既粉丝好有弹力,够哂有啃劲,感觉几得意😋👁🗨香煎韩式薯仔脆饼 (6.5/10)💲108之前见人地成日推介薯仔脆饼,但系食完反而觉得一般🤔感觉薯仔脆饼偏油,而且味道较为单一😳一定要点佢配埋既酱汁一齐食,先会比较好味,而且一碟有三块,但系食一块其实都已经觉得heavy👁🗨粟饲炸春鸡配蜜糖芥末酱 (7/10)💲158炸春鸡一碟有四大旧,上枱既时候都只系微暖,份量可以话系吾多吾少😂炸春鸡既皮炸得非常脆身,炸浆控制得岩岩好,令到春鸡既炸皮吾会过厚🙃鸡肉嫩滑,吾会干身,重点系食完两旧都吾会觉得油腻🤗配上既蜜糖芥末酱亦都有颇浓既蜜糖同
传统五色石锅饭
👁🗨海鲜炒韩国粉丝 (7/10)💲98
海鲜韩式炒粉丝
👁🗨香煎韩式薯仔脆饼 (6.5/10)💲108
👁🗨粟饲炸春鸡配蜜糖芥末酱 (7/10)💲158
粟饲炸烧春鸡配蜜糖芥末酱
炸春鸡一碟有四大旧,上枱既时候都只系微暖,份量可以话系吾多吾少😂炸春鸡既皮炸得非常脆身,炸浆控制得岩岩好,令到春鸡既炸皮吾会过厚🙃鸡肉嫩滑,吾会干身,重点系食完两旧都吾会觉得油腻🤗配上既蜜糖芥末酱亦都有颇浓既蜜糖同芥末味😂仲有既就系,碟既周围有吾少既粟米片,脆卜卜,带有粟米香味,个人几like🤡
👁🗨 石头锅米糕伴云呢拿雪糕(7.5/10)💲 68
石头锅米糕配云呢拿雪糕
甜品离讲,系呢间餐厅里面最吸引倒我既就系呢个石头锅米糕伴云呢拿雪糕🤗未食就咁闻都已经觉得好香好想快啲食😳米糕系暖暖地既,烟烟韧韧,底部有微微烧焦既效果,连埋冻冻地又带点奶香味既云呢拿雪糕一齐食,又冻又热,好有层次🙃而且两者既味道仲几夹Tim,雪糕面头插左一小块米通脆片,脆卜卜,整体离讲系一个有惊喜既甜品😋
🔛 整体评分(7/10)