2018-08-25 33 浏览
对上次我嚟呢度就系食佢嘅下午茶餐,记得系两杯啤酒仲有几件鸡翼,坐低慢慢倾,欣赏下呢度嘅装修感觉都几舒服。今次特登黎试吓佢呢一度嘅晚餐如何,今日系同小朋友嚟嘅,佢就指定一定要食牛扒,帮佢带咗个七成熟嘅10安士的安格斯牛扒,佢竟然可以自己一个人食晒成份牛扒仲要加埋啲薯条。牛扒嘅份量绝对唔细,略为薄身,7成熟刚好,唔会太韧,又唔会太红,无血水,岩哂小朋友食。而且佢唔会太肥,只系旁边咪有少少嘅脂肪,所以食得多都唔会有溜嘅感觉。而我个人就食咗呢一个黑松露杂菌扁意粉,我见佢扁意粉,本身就想问下会唔会有普通嘅意粉,因为我个人唔系好钟意食扁嘅意粉。但系估唔到食落去呢种扁意粉个口感系非常之烟韧,而且佢非常之挂汁,忌廉同埋芝士汁完全挂上意粉,一啖一美味。