作为中大旧生好日都唔返去一次~~ 今日又谂唔到去边⋯就返去重游旧地⋯顺便试下呢间想黎好耐既餐厅~~ 四点先系众志食完tea⋯太早食唔落⋯七点搭十先去到~ 星期日晚都好旺场⋯全部full晒!攞到最后一张枱 (话因为就last order...排我地后面pair情侣已经冇得入🙈🙈呢一刻觉得自己好好彩~~ 到底系咪真系好彩呢?!?) 一坐底⋯waiter已经催我地落单同埋话佢地听日就唔开⋯好多野已经冇晒😱😱问多句⋯原来听日开始停业一个礼拜⋯要装修~佢帮我地系落单纸删走冇果d...删左小笼包果下我即刻惨叫左⋯佢话仲有最后一笼蟹粉小笼包⋯即落左先!其他再拣~好多都冇喇😫😫荷叶饭又冇⋯担担面又冇⋯到底攞到最后一张枱系咪真系好彩🙈🙈 落单其间不断催⋯火速落完单就等食~ 明明九点半先收工⋯点解咁早last order....(后面解答)蟹粉小笼包好快就上~一见到有少少失望⋯d皮咁厚既🙈🙈 平时夹果阵会好惊佢穿⋯今次系无忧无虑咁食😂😂😂 好多汤汁 👍🏻 蟹味好够👍🏻👍🏻 馅料略为松散⋯但有加左冬菇粒几好食 😋😋锅贴几大只 😁😁 趁热食几好食😋😋 个底煎到脆脆地唔错👍🏻👍🏻 回锅肉一上枱未食已经好香!半肥

蟹粉小笼包好快就上~
蟹粉小笼包
锅贴
回锅肉
回锅肉一上枱未食已经好香!半肥瘦肉同椰菜都好好食好惹味!
干扁四季豆
干扁四季豆⋯点解唔干身既😫😫 辣辣地都唔错既~
豆沙锅饼
豆沙锅饼太早上 (我都明last order左⋯厨房赶收炉⋯只怪自己失策😞😞) 我钟意d皮薄身d脆口d~豆沙蓉都算多~ 但太早上⋯我食晒主菜再食既时候已经淋晒⋯亦冇时间慢慢细味🙈🙈点解呢???
⋯⋯
事缘八点半既时候⋯我地食到一半(枱上既野真系食剩一半⋯甚至更多)⋯有位侍应黎讲佢地今日八点半清场⋯麻烦我地食快d ⚡️⚡️⚡️⚡️点解?点解依家先话我听?!?怪唔知得咁早last order!!! d野8点后先上到⋯其实入座前或八点三话我听都好丫⋯我会预时间或下次先食⋯咁突然先话我听⋯结果我地野都唔讲狂食⋯佢地系咁系后面搬枱搬櫈😓😓 我突然觉得我后面入唔到黎对情侣好彩d 😂😂😂😂😂

野系好食既⋯但如果唔系因为咁赶⋯呢餐会食得开心d~~~~

茶芥$6位~埋单$283两位~作为中大饭堂一间有少少贵
2016-05-22