2013-01-30
唔系太饿,但距离见朋友仲有少少时间,想揾地方坐坐,不经意发现呢间小店, 睇落一D都唔起眼,有少少格调,似系做街坊生意多D~阿姐见我好有意思想入去,就好热情咁走出黎, 仲介绍左两个招牌热狗比我..咁我就入去坐下~见佢个招牌系叫特式三文治, 仲有好多作品相挂晒喺到~个个样都大件夹抵食咁~!又靓又劲~心谂佢D出品一定好有特式~!! 好快就满心期待 ~再问多次阿姐边款最好食, 点知佢话见人见智 ( ~噢~点解同企喺出面果阵唔同晒?! 突然觉得自己受昆~!) 睇到其他枱的客人唔系食饭就食意粉, 冇咩人叫三文治同热狗… 心感不妙之后就点左佢地全店热狗类第二把’佼椅’ 意式大热狗,阿姐话而家仲系茶餐时段,可以点杯饮品,咁我问佢有咩特式饮品推介,佢话: 冇呀~一般coffee or tea 啰…YO ~真系意外…谂住佢系标榜食老外野,咁一定有D特式咖啡果D..可能我谂得太多,期望太大~意式大热狗终于上碟 –可能系放喺个小碟上面LA!~个包真系好大件~!!确系比街边买的热狗包唔同~不过一睇就知唔系自家制~~面包上枱已经冻左, 少少暖意都冇, 打开个包睇~有少少失望~满以为好大条香肠, 点知都系不外如是~
心谂佢D出品一定好有特式~!! 好快就满心期待 ~
之后就点左佢地全店热狗类第二把’佼椅’ 意式大热狗,
阿姐话而家仲系茶餐时段,可以点杯饮品,
虽不至于系烧野食的鸡肉肠,不过都唔系我心谂住既外国热狗肠, 算系一条’’长脆皮厨师肠’’ LA,,
入面D意大利沙律酱感觉一般,食落就知唔系自己调, 系超市可以买到…
生菜丝同蕃茄片虽然细小左D, 但尚算新鲜唔会觉得放左好耐变林晒.
总括…系我谂得多左, 唔应该抱太大期望会好D! 就当系一间快餐店去谂会好好多~!!