2018-03-19
今晚点左:-蚬肉面豉汤乌冬+牛舌煎蛋饭-葱吞拿鱼腩卷-牛肋骨山贼烧-葱油酱油拉面首先讲讲环境,地方宽敞,但枱面痴笠笠。店内无咩人,店员比顾客还多。先黎一个强制性前菜(需收费),系你同我都可以喺小食店买到嘅螺肉,$18蚊得几粒,普通茶亦另外收钱。蚬肉面豉汤乌冬嘅汤系味精、蚬肉内脏未清,仲有沙添,乌冬系超市货色。牛舌煎蛋饭,系成个茶餐厅格局出晒黎,牛舌劲有𡁻口,每粒牛舌都𡁻到崩溃,牛舌本身就无乜调味。葱吞拿鱼腩卷算全餐饭最正常嘅食物,无惊便算喜。当我以为牙胶可以休息一下嘅时候,我另外要花158蚊再挑战面部肌肉嘅极限,牛肋骨山贼烧𡁻到我嘴都歪,外面煎至全黑,里面偏熟。葱油酱油拉面黎讲,食唔到葱香酱油香,拉面淋到一个点,完全无𡁻口。啱嘅,厨师知道我头先𡁻得太辛苦,所以其实好体贴。成个拉面仲落左几滴港式嘅辣椒油,令我有彷如置身茶餐厅嘅感觉。埋单总共$517,完全系浪费金钱嘅好选择。
-蚬肉面豉汤乌冬+牛舌煎蛋饭
-葱吞拿鱼腩卷
-牛肋骨山贼烧
-葱油酱油拉面
葱吞拿鱼腩卷算全餐饭最正常嘅食物,无惊便算喜。
埋单总共$517,完全系浪费金钱嘅好选择。