2024-08-21
朋友嚟紧9月辞职去进修,小编为咗庆祝佢脱离地狱,就带佢去小编附近一间新开嘅高级日式面海餐厅,价钱正常及食物质量唔错之余,最近亦都有优惠,加上小编之前帮衬咗有送现金劵,可以保管小编荷包😆因为当日喺星期四,串烧全部买一送一,加上有限量海胆杯,所以CP好高。玉子烧都好值得一试,因为佢系“长崎蛋糕风”的版本,一个不用面粉就可以做到蛋糕蓬松的口感👍👍日本帆立贝海胆盛合丼白色海之恋(期间限定)小编喺海胆迷,所以有海胆嘅我都叫🤭海胆份量爆多,而且好creamy同鲜甜😍。三文鱼子我地两个都觉得好有惊喜,因为咸甜好足,而且口感饱满,两者完全满足味蕾。帆立贝多到食极都有,已经可以一个月唔使再食😂赤虾口感都好软糯,带淡淡鲜甜。玉子都好好食,肉眼可见的层次感,蛋味甜味都好浓。<稚>季节三点刺身。软壳蟹卷四本。招牌卷三本刺身有三文鱼、帆立贝同甜虾,每件份量都好大,甜虾好软糯,而且带虾头膏,一啲都唔腥。鳗鱼卷入面有牛油果同玉子,口感丰富。软壳蟹卷出面蟹子脆卜卜,软壳蟹炸得一啲都唔,仲有少少蟹膏香,底下嘅青瓜丝带出清爽感。法国生蚝当日法国生蚝买三送一,但朋友唔食,所以小编就只系叫咗两只。生蚝大只,而且清得好干净,一
日本帆立贝海胆盛合丼
白色海之恋(期间限定)
<稚>季节三点刺身。软壳蟹卷四本。招牌卷三本
法国生蚝
当日法国生蚝买三送一,但朋友唔食,所以小编就只系叫咗两只。生蚝大只,而且清得好干净,一啲蚝碎都冇。师傅已经帮你切开带子位,所以可以直接啜落去。生蚝有海水味同鲜甜味,而且一直喺口腔,加上自家制的洋葱生蚝酱及柠檬汁,鲜甜味会更加突出👍
呢度师傅烧串烧嘅手势都好熟练有经验,无论系价钱同味道,比日式串烧店的更值得一试。
烧牛舌
呢度的牛舌系舌心位置,而且好大块。牛舌边爽口,内里软弹多汁,牛味因黑胡椒同柠檬汁变得更突出,好好食,必叫👍
芦笋安格斯牛肉卷
芦笋系MVP,佢吸收左安格斯牛肉味道,每条芦笋都有爆汁,而且有阵阵牛味及烧香味。比起牛肉,小编更加想要多啲芦笋🤭
柚子烧日本黑豚肉
食完一系列的牛串烧后,猪肉无牛肉惊喜,但都已经系好食level。柚子汁中和咗黑豚肉嘅油腻感,只突出奶香带汁的味道,而且猪肉烧得一点不韧,好容易系竹签度咬出嚟。
贺天
将军澳唐俊街28号海天晋汇1楼104-105号舖
#将军澳美食 #将军澳 #天晋 #海天晋汇 #贺天 #日式餐厅 #居酒屋 #海胆 #串烧 #必食 #牛舌 #芦笋 #黑豚肉 #法国生蚝 #生蚝 #浪漫 #面海 #优惠 #现金劵 #新开张 #foodie #foodiehk #hkfoodie