2021-07-21
餐厅位置就系Sogo傍的地库,我地坐个边系卡位,落左半帘后有如坐系包箱嘅感觉,私隐度几高。黎得居酒屋梗系要食串烧,我地就叫左几串黎share~串烧有厚烧牛舌,鸡软骨,酱味烧墨鱼咀,猪腩味噌烧同地鸡串。咁多款串烧中烧牛舌系最好味~一串有4块,而每块都几厚身下(目测有1cm嘅厚度),烧到中间有少少粉嫩,食落好有牛脂香,弹牙得黎又唔难咬,食完好想再encore👍其他串烧都好好味,猪腩肉外层有微微烧焦,食落好炭火香味。地鸡串啲鸡肉好嫩滑,墨鱼咀同鸡软骨就好爽口~明太子蟹肉酱焗蚝肉蘑菇批呢个蘑菇批好推荐俾明太子控,个酱有好浓郁嘅明太子味,配埋蟹肉就鲜上加鲜。蘑菇批中藏左一只蚝,加埋个酱食海鲜味爆棚!有啲啲可惜系酱汁太浓所以盖过左大啡菇嘅香味。重头戏就系呢盘9款嘅季节刺身盛❤呢个刺身盛嘅刺身系每日由日本空运到港,保证新鲜美味9款刺身包括牡丹虾,两款贝类,五款刺身同时令生蚝。我地呢盘嘅刺身就有toro,深海池鱼,金线鲷,鲛鲽鱼,目仁奈,而贝类就有带子同象拔蚌。牡丹虾好大只,肉质都几弹牙~蚝肉creamy,甘甜。少可惜系两只蚝嘅size唔太相称。Toro好肥美,连唔太钟意食吞拿鱼刺身嘅我都觉得好好味鲜
黎得居酒屋梗系要食串烧,我地就叫左几串黎share~
串烧有厚烧牛舌,鸡软骨,酱味烧墨鱼咀,猪腩味噌烧同地鸡串。
明太子蟹肉酱焗蚝肉蘑菇批
重头戏就系呢盘9款嘅季节刺身盛❤
呢个刺身盛嘅刺身系每日由日本空运到港,保证新鲜美味
9款刺身包括牡丹虾,两款贝类,五款刺身同时令生蚝。
牡丹虾好大只,肉质都几弹牙~
蚝肉creamy,甘甜。少可惜系两只蚝嘅size唔太相称。
Toro好肥美,连唔太钟意食吞拿鱼刺身嘅我都觉得好好味
鲜甜又弹牙嘅带子刺身👍
象拔蚌刺身加左柚子汁调味,食落爽口又清甜~
深海池鱼好有鱼鲜味~
第一次食鲛鲽鱼,鱼肉较黏口带甜甜地味道~
所有刺身都食得出系靓食材同好新鲜~ 呢间居酒屋好值得encore❤