2019-05-06
上个月做得太辛苦,出咗粮决定食餐好嘅,顺便庆祝埋家姐生日,上网见到呢间餐厅质素好好,不过夜晚食就会贵啲,所以我哋就决定lunch去试吓上到餐厅感觉高级,楼底好高,卡位非常阔坐落好舒服。今次我哋决定食好啲,叫咗一个午餐有六款刺身+6件寿司,先来2款前菜开开胃Lunch set 好丰富,有真调鱼,池鱼,蟹肉羔,处女蚝,深海池鱼,带子柴菜,介虾,银雪鱼bb,银轮鱼等等,全部都好新鲜。刺身厚切,食落特别有口感,全部都好鲜甜好好味,而且寿司饭都系用茶渍整,唔会就咁用普通白醋饭咁闷。刺身啖啖肉,好肥美,真系款款都好鲜甜,太正啦食完后仲送上汤同蒸蛋,蛋好香好滑,汤非常浓郁,好好饮,食完真心觉得原来咁食都好饱架㖞,真系满足。最后竟然仲有雪糕,有我最钟意的芝麻味同家姐至爱绿茶,我同家姐都好满意,家姐仲话下次我生日请我食呢度既omakase 添,哈,家姐万岁😂😂
上到餐厅感觉高级,楼底好高,卡位非常阔坐落好舒服。
刺身啖啖肉,好肥美,真系款款都好鲜甜,太正啦