2021-09-02 323 浏览
今晚family night😍约左屋企人一行四人去食饭😋观塘系有好多餐厅,但次次都唔知食咩好🤣所以通常都会去到亚太中心都拣嘢食,贪佢一幢楼有好多选择😋-由于好多间餐厅都试过,今次就一于试下真味鲜厨😍佢系一间半自助嘅任食餐厅,有某啲食材只系包一次,某啲食材就可以任叫~-1.刺身拼盘刺身拼盘有5种刺身,包括三文鱼、甜虾、带子、吞拿鱼同埋鲍鱼🤤刺身全部都系好新鲜,亦都够冻,食落口好放心唔怕肚痛😌-2.重庆鸡锅其实即系我最爱嘅鸡煲😋好开心呢度嘅鸡煲都系任食嘅,今次我都叫咗3 round黎食🤩佢鸡煲整到一啲都唔马虎,食得出鸡肉系腌咗一段时间,好入味😚而且鸡件比较多肉,唔会骨瘦如柴嘅感觉😋-3.波士顿龙虾海鲜盘去到海鲜盘嘅部份,系可以拣价钱比较平啲嘅肉蟹海鲜盘或者贵少少嘅波士顿龙虾海鲜盘🤤因为平时处理龙虾比较复杂,所以出街有得食嘅话都会拣食龙虾🦞估唔到又几大只㖞,仲有我最爱嘅龙虾膏😋😋除咗龙虾之外,仲有扇贝、龙趸、青口、海虾、蚬同埋蛏子😍-4.特级安格斯肥牛因为我哋四个人嘅关系,所以我哋嘅安格斯肥牛系属于大碟😍除咗安格斯肥牛之外,另外仲可以任叫美国雪花肥牛,咁食肉兽就唔使怕唔够肉食😂安格斯肥牛嘅雪

1.刺身拼盘
刺身拼盘

2.重庆鸡锅
重庆鸡锅

3.波士顿龙虾海鲜盘

4.特级安格斯肥牛
特级安格斯肥牛

因为我哋四个人嘅关系,所以我哋嘅安格斯肥牛系属于大碟😍除咗安格斯肥牛之外,另外仲可以任叫美国雪花肥牛,咁食肉兽就唔使怕唔够肉食😂安格斯肥牛嘅雪花纹理好靓,果然一入口就食得出同雪花肥牛嘅分别,牛味香浓又嫩滑😚
5.巨形水饺皇

Woohoo🥳果然冇改错名,真系好大只水饺🤣🤣而且皮薄馅多,一啖放入口好满足😋好彩佢唔算容易散👍
除咗鸡煲之外,之后就有打边炉任食🤩不过食到打边炉嘅时候已经开始饱饱地,所以都唔系特别食咗好多其他配料🤣
又系好满足嘅一餐🤤用呢个价钱食到咁新鲜嘅刺身同埋海鲜,仲有鸡煲加打边炉,CP值真系超高🥳
2021-09-01
刺身拼盘