2020-11-16 355 浏览
又嚟到打边炉同食鸡煲既季节,朋友话想一次过满足两个愿望,竟然比佢揾到间餐厅有得打边炉有得食鸡煲,仲有刺身食tim,劲!一入到餐厅,职员已经好细心咁讲解上菜既次序,值得一赞~餐前小食有虾饼、云耳、蛋黄鱼皮、四季豆同鸡脚。鸡脚既汁好香浓,而且鸡脚都好淋好入味~然后上刺身,有带子、海胆、生虾、三文鱼、海螺、吞拿鱼,唔止摆盘靓,有干冰冒烟出嚟营造视觉效果,而且每样食物都好新鲜!之后系鸡煲,我地都唔食得辣,所以拣咗唔辣,鸡煲既配料足,有冬菇,洋葱,猪皮,腐竹,所以闻落香喷喷,食落又惹味。嚟到主角花胶北菇菜胆锅,本身汤底清甜 我地一人饮咗一碗!火锅配环球海鲜船(包括两只蟹、虾、鲍鱼、青口等等),除咗蟹之外其他海鲜仲可以添加,超满足!极上肥牛每一片既油花都好平均,正!黑豚肉因为系黑毛猪,所以一d骚味都冇。野花盛放就系蔬菜,打边炉一定要食菜,咁样感觉好健康🤪其他配料包括响铃、鱼皮饺、丸类、云吞等,真系数都数唔哂!最正既系仲有芝士蛋糕做甜品,成餐饭好圆满!
一入到餐厅,职员已经好细心咁讲解上菜既次序,值得一赞~

尚盛刺身

嚟到主角花胶北菇菜胆锅,本身汤底清甜 我地一人饮咗一碗!

极上肥牛

极上肥牛每一片既油花都好平均,正!
黑豚肉因为系黑毛猪,所以一d骚味都冇。
野花盛放就系蔬菜,打边炉一定要食菜,咁样感觉好健康🤪

其他配料包括响铃、鱼皮饺、丸类、云吞等,真系数都数唔哂!
最正既系仲有芝士蛋糕做甜品,成餐饭好圆满!
尚盛刺身
极上肥牛