2024-02-02
朋友生日,想食刺身又想食火锅,但又唔想食buffet限时又chur住食,想食得叹啲咁话,脑海🧠里面嘅bookmark 📗就浮现咗呢间餐厅餐厅系楼上舖,装修简洁,枱与枱之间嘅间距阔落,坐得舒服😃叫咗两个冬の锅物套餐,优惠价$398/位,套餐包括有7点刺身盛、8点海鲜盛盒、3款肉类、2款肉滑、野菜盛盒、乌冬/饭及甜品🫕汤底有四款可以拣,有鲷鱼汤、大蚬清汤、鸡白汤及我哋所拣嘅日式浓厚虾汤,汤底真系超浓香虾味,可谓浓而不咸🥢极上7点刺身盛造型好靓,好有新年气氛,件件都好厚切,最钟意食当然系我哋嘅至爱👇甜虾爽弹鲜甜池鱼爽口肥美油甘鱼爽脆鱼味浓其他几款刺身都好鲜甜又新鲜🥢时令海鲜8点盛合成只船上,够哂气派,今次嘅时令8点包括有龙虾、蛏子、贵妃蚌、生蚝、鲍鱼、海班、大蚬及生虾龙虾好新鲜,超爽弹鲜甜蛏子爽、甜、鲜虾爽弹生蚝爽口鲜甜鲍鱼Q弹爽口海班超浓鱼味又甜鲜大蚬海水味浓,新鲜无沙贵妃蚌鲜甜够嫩🥢3款肉类 安格斯肉眼肉味够浓,入口软腍西班牙豚肉甘香爽甜 美国牛侧腹食落有质感,味道带甜香🥢2款自家制肉滑红色蟹籽嘅系虾滑,黑色蟹籽嘅系墨鱼滑,一红一黑嘅非常吸晴,火锅不能缺少的
餐厅系楼上舖,装修简洁,枱与枱之间嘅间距阔落,坐得舒服😃
🥢极上7点刺身盛
甜虾爽弹鲜甜
池鱼爽口肥美
油甘鱼爽脆鱼味浓
其他几款刺身都好鲜甜又新鲜
🥢时令海鲜8点盛合
龙虾好新鲜,超爽弹鲜甜
蛏子爽、甜、鲜
虾爽弹
生蚝爽口鲜甜
鲍鱼Q弹爽口
海班超浓鱼味又甜鲜
大蚬海水味浓,新鲜无沙
贵妃蚌鲜甜够嫩
🥢3款肉类
安格斯肉眼肉味够浓,入口软腍
西班牙豚肉甘香爽甜
美国牛侧腹食落有质感,味道带甜香
🥢2款自家制肉滑
红色蟹籽嘅系虾滑,黑色蟹籽嘅系墨鱼滑,一红一黑嘅非常吸晴,火锅不能缺少的食材
🥢野菜盛合
种类非常之多,迎合多心嘅我哋,包括有春菜、萝卜、本菇、南瓜、粟米、黄芽白、生菜、豆腐、鲜冬菇、蒟蒻及大葱
🥢稻庭乌冬或御饭
我哋拣咗乌冬,乌冬质地Q弹,啱哂爱好淀粉质嘅我哋
🍦雪糕
结尾嘅甜品系柚子雪糕,清新唔甜,食完好醒胃添😋
酱料有经典四宝😙,就系豉油、蒜蓉、葱花及辣椒😝
除咗食物质素高及坐得舒服之外,呢间餐厅嘅侍应服务仲好好,细心有礼🥰,时常加汤及添茶👍