2016-08-24 6485 浏览
山林道不嬲都多野食,同朋友谂咗好耐都冇结果,最后都系拣食放题。虽然要等位,但香港地有咩地方唔洗等丫,说时迟。那时快就入咗了。地方暗暗地有气氛,店内都好热闹,坐满了客人。收费都贴在墙上,好清楚。也很支持环保,除了叫大家珍惜用纸,也叫大家珍惜食物。坐咗一阵,刺身就泥啦!厚切嘅刺身被冰镇住,先食了一口三文鱼,油甘肥美。而凡立贝更是一绝,有手指公咁厚肉,鲜甜弹牙!甜虾肉质爽脆,甜而不鯹。最开心系有成一板的海胆,附上紫菜夹住食,海胆有带有海水味,好新鲜嘅感觉啊!一D鯹味都冇,口感幼滑,必食啊!之后我地一口气点咗好多,餐厅好细心的一小碟一小碟上,因为食放题少不免会眼阔肚窄。朋友们点了好多肉,我主力点菜。这里菜的选择也有不少,蟹籽沙律冻冰冰,清爽又甜。大推介大番茄,很清甜很开胃又健康。食完菜梗系要食d肉,烧鸡亦系唔错嘅选择,鸡冇被烧到干净净,反而又香又脆又滑。天妇罗望落其貌不扬,但都几有内涵架,我最爱多春鱼天妇罗炸粉浆不太厚,但外皮炸到卜卜脆,多春鱼又唔鯹,推介!芝士年糕系我每次食放题都必点的!来到平成都唔例外!甜的年糕包住咸的芝士,这是双重烟韧的感觉配上双重味觉的享受。来到大家都好期待嘅海鲜窝,由

来到大家都好期待嘅海鲜窝,由于我地枱好多食物,所以店员好有心地帮我地煮熟后先攞过泥。

先来食蚬!蚬好大粒呢,也很新鲜,果然海鲜用蒸是最鲜甜的,美中不足的是有些蚬带有沙。蚝虽然细细只,但很饱满,入口多汁,鲜味十足。
食到差唔多,食d菠萝消消济,烧过嘅菠萝特别甜,带少少酸,系消济好帮手。
最后是甜品,食到好满足时加上一口泡芙更是完美。很浓的绿茶味,而且雪到好冰冻,真心满足。
  • 刺身拼盘