2017-06-16 215 浏览
今日老公开车带我黎元朗食好野,佢话饮餐会满足我三个愿望,于是我满怀期望去到元朗,目的地就系呢间校长烧肉!呢间校长烧肉之前一直听好多朋友提过,话佢够多野食,于是以好奇既心态入去试试!一入去第一时间去望望佢有咩野好野食,一睇先发现果然系超多种类,唔只系肉类多,其他美食更系多不胜数,可以用目不瑕给黎形容,正当我打算去拎野食之际,我老公叫停我叫我千万不要急,仲有更好食既老公返枱后马上点左松叶蟹脚!!!无听错,真系松叶蟹脚,估都估唔到一间任食烧肉餐厅竟然可以加钱食贵价食材(松叶蟹)仲要任食!!! 松叶蟹一啲雪味都无,而且系超鲜甜多肉,确实系鲜味十足!除左蟹脚之外,仲系有刺身任食,唔知以为自去左日本餐厅再者,生蚝都系任食,虽没有海水味,但系算几新鲜出面还有很多寿司选择, 为咗保留实力每款只吃了一旧!不过不失!个肚已经食饱咗七成有多,之前见到既肉类已经唔多食食落,所以唯有食下蔬果瓜类消消滞,不过其实佢既肉类系好味既,腌料腌得唔错,只怪自己战斗力不足经过努力后,最终踏入雪糕时间, 初初以为只有雀巢雪糕可以选择,但系宝物沉归底 ,最终喺冰柜揾到一款德国出产紫色雪糕,好好味,太急唔记得影相最后埋单一人30

除左蟹脚之外,仲系有刺身任食,唔知以为自去左日本餐厅

再者,生蚝都系任食,虽没有海水味,但系算几新鲜

最后埋单一人300蚊左右, 以咁多元化嘅食物种类黎计绝对超值!!
2017-06-13