2022-05-25
今年妈妈生日佢话想食omakase 我揾咗一间网上好评!高质嘅餐厅🥰👍🏻高级厨师发办主理!师承米芝莲二星厨师的峻师傅!系咪听个名都觉得好吸引呢😍系lunch黎讲除咗食物质素好好之外,环境都唔错!一入门口位就觉得好靓呀!门口绝对系打卡位啊😍喺座位嘅后面好细心都有衣架可以挂上你嘅外套❤️同妈妈期待已久嘅一餐准备开始食la🍣🍙🦪🍈🥰🥰紧系要影返张相打卡啦✌🏻Yeah❤🧏🏻♀️️🤳不过呢😅后面就会影到啲衣架啦😂haha🙈好啦要准备开动啦🥰我唔客气啦😋🥢价钱仲要大概$1000一位咋❤️绝对系超抵食👍🏻❤️佢第一道菜要赞嘅就系𠮶个炖蛋👍🏻真系坚好食😋❤️仲有个蕃茄酸酸地都好开胃😋之后我就要大赞师傅嘅刀工同埋食材真系好新鲜👍🏻❤️佢呢一度嘅刺身❤️真系可以比五粒星⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️❤️热食🍲汁煮平政鱼嘅鱼饺萝卜上面放咗啲柚子皮、要两块荷兰豆🙂😅讲真嘅呢😔个唔系我同妈妈嘅口味🥲😢🙉❤️6件寿司🍣9.依左目10.墨鱼落左岩盐11.北寄贝12.白虾 放满细细粒既虾仔 几得意👍🏻几好13. 小柱 加左松露酱系上面 👍🏻呢个都OK14.黑鯥鱼 柚子胡椒❤️日本根室 海胆 加咗少少 🤏竹炭盐 喺上面 呢个海胆都OK嘅唔错几好食😋🦪佢嘅生蚝
我揾咗一间网上好评!高质嘅餐厅🥰👍🏻
高级厨师发办主理!
师承米芝莲二星厨师的峻师傅!
系咪听个名都觉得好吸引呢😍
平政鱼
中拖罗
❤️热食🍲
汁煮平政鱼嘅鱼饺
萝卜上面放咗啲柚子皮、要两块荷兰豆🙂
😅讲真嘅呢😔个唔系我同妈妈嘅口味🥲😢🙉
日本根室海胆
❤️日本根室 海胆 加咗少少 🤏竹炭盐 喺上面
呢个海胆都OK嘅唔错几好食😋
室津生蚝、蜜瓜
🦪佢嘅生蚝超新鲜❤️因为如果我食咗唔新鲜嘅生蚝呢我系会肚屙嘅,之后𠮶几日我身体都好健康😂ha
❤️呢餐饭我真系食得好开心,好耐冇食过咁好食嘅刺身,所以我都忍唔住俾咗贴士师傅🥰👍🏻见我咁大方就知道真系好食啦😂😂ha
@sushikeihk_omakase