2018-09-17
爹哋生日,次次都系酒楼食海鲜有啲闷,今次大家提议食烧肉,系OpenRice search下,见到伊贺有不少好评。最尾就拣咗喺尖沙咀的伊贺 !地方就脚,地铁行去都系几分钟行入去都系几分钟,到门口已经好有烧肉餐厅的气氛,有开扬落地玻璃,坐得好舒服,枱与枱之间都几阔落。最正系烧肉之余又可以食刺身,D 刺身排到靓一靓,带子软滑,北寄贝有甜味,三文鱼肥美。烧肉系以件数黎落单,每样试少少就可以样样都试吓,牛肉上枱,一睇就知质素不错,脂肪分布好均匀,我最爱牛舌,油脂格外平均,不会太肥又爽口。另外一口牛都几唔错,肉质嫩滑。最喜欢就系烧鸡泡鱼干, 唔太肥, 但又可以不断gam 食不断gam 食。海鲜都有几款,青口同大虾款款都大大件。唯一美中不足的是蚬有2粒唔开口。个人觉得必食系烧大虾,大只又新鲜,而且虾肉超甜。当然仲有不可错过的烧菠萝啦。总括而言,呢度每款肉类质素都几不错, 烧出黎香味令人流哂口水,但食完个身唔会好大油烟味,环境、服务都超高,可以再encore。
地方就脚,地铁行去都系几分钟行入去都系几分钟,
最正系烧肉之余又可以食刺身,D 刺身排到靓一靓,
带子软滑,
北寄贝有甜味,
三文鱼肥美。
烧肉系以件数黎落单,每样试少少就可以样样都试吓,
烧蔬菜
牛肉上枱,一睇就知质素不错,脂肪分布好均匀,
海鲜
我最爱牛舌,油脂格外平均,不会太肥又爽口。
另外一口牛都几唔错,肉质嫩滑。
刺身
海鲜都有几款,青口同大虾款款都大大件。
唯一美中不足的是蚬有2粒唔开口。
烧鸡泡鱼干
个人觉得必食系烧大虾,大只又新鲜,而且虾肉超甜。
海鲜
一口猪
当然仲有不可错过的烧菠萝啦。
青口
牛肉