2022-06-17
上次满足左个胃到我银包要诈型了,想食好少少又唔想食咁贵,朋友介绍呢间位于牛头角既森户,见佢地个omakase menu唔算好贵,仲有刺身、寿司同烧物,今晚一次过试哂佢先🍣森户特上刺身拼盘 $428呢个刺身拼盘有大拖罗、深海池鱼、金目鲷、牡丹虾、赤贝、海胆,净系见到摆盘咁靓都值回票价啦,鱼类刺身全部厚切,鱼油味非常甘香,赤贝都好厚肉,爽口弹牙,海胆够哂新鲜好鲜甜唔会腥💯🍣寿司拼盘 $228寿司拼盘就有拖罗、三文鱼、油甘鱼、带子、金线鲷、池鱼、白身鱼、三文鱼籽同葱吞拿鱼腩,带子肉质厚实,鲜甜弹牙,三文鱼籽咬落脆卜卜,鲜味十足😎食完刺身同寿司有啲唔够喉,叫左两款串烧过下口瘾先,即叫即烧既串烧上到枱仲热辣辣~串烧鸡翼 $28串烧鸡翼一串两只,鸡皮烧到金黄色脆卜卜,鸡肉亦好嫩滑😌😌😌黑豚五花腩 $48食串烧除左食烧鸡翼之外,当然要叫我最爱既五花腩啦,呢度既五花腩唔会好肥,肉质都几弹牙👍🏻👍🏻👍🏻
🍣森户特上刺身拼盘 $428
🍣寿司拼盘 $228
串烧鸡翼 $28
串烧鸡翼一串两只,鸡皮烧到金黄色脆卜卜,鸡肉亦好嫩滑😌😌😌
黑豚五花腩 $48