2023-05-20 194 浏览
Holyeats系我近排去过装潢最型格既餐厅,餐厅老板同时系纹身店老板,其中一幅墙贴满好多用于纹身既图案,另外墙上挂左好多画作,加上霓虹灯logo,所有前卫元素集于一身🤩- Steamed Gyoza类似韩国既蒸饺子,不过系暖食。入面馅料系猪肉,配上醋同泡菜几惹味。- Spring Rolls 春卷好脆口,唔算太油腻,入面材料全部都系蔬菜,包括豆腐、椰菜、萝卜丝同蘑菇。原来蔬菜都可以咁好味。- Crab Cake 蟹饼毎一啖都食到一丝丝绵密既蟹肉,外层酥脆,蟹饼下面系塔塔酱,味道超搭😋- Half Roasted Chicken 餐厅将半只鸡切成五大件,肉厚但肉质好嫩滑,油脂丰满。下面既蘑菇吸收晒三黄鸡既油脂,加上中式油鸡既姜蓉,味道完全弥补卖相既不足,味道满分👍🏻- Margarita女友叫左classic cocktail -Margarita,杯边有盐,令tequila味道更好。对于女友嚟讲,只要cocktail味道唔似药水就ok。Margarita正合佢心意,酒精浓度亦唔算太高。- Aperol Spritz Aperol味道几强烈,加左气泡酒令口感变得清爽。HolyEats既

Steamed  Gyoza

Margarita

- Margarita

Aperol Spritz
- Aperol Spritz
Aperol味道几强烈,加左气泡酒令口感变得清爽。

HolyEats既食物大部份都系fusion菜,其中半只三黄鸡最令我印象深刻,cocktail方面以上两杯都好好饮,环境气氛都好正,以后中环有多一间happy hour既选择🥳
2023-05-06
Steamed  Gyoza