2018-11-11 218 浏览
上个月好多人推介呢间小食店,见佢既鸡翼同薯条好吸引,所以两个礼拜前某一日都满心欢喜想要去试😛不过𠮶日不幸地个炉有问题整唔到野食,只好失望而回择日再去😧呢日再访终于比我食到😎👁‍🗨 手切三色薯条(7/10)💲28薯条系手切即炸,全部都非常粗身,外皮似炸天妇罗🍤三色分别系薯仔、黄蕃薯、紫番薯,薯仔同黄蕃薯既质感比较湿润软身,紫番薯就会干身硬身🥔三种味道突出,各有各风味,啖啖薯够晒饱肚🍟配有几款酱,个人偏好黑松露酱,入口较浓味,而咸蛋黄酱唔知系咪放正系个热食炉上面,见到有少少出水,所以无咩沙沙感,相对地亦淡味左啲😳👁‍🗨 黑糖麦芽麦汁鸡翼(7.5/10)黑松露忌廉单骨鸡翼(7/10)💲30/8件 + 32/8件鸡翼嘅口味多不胜数,有甜有咸几有创意🤭所有鸡翼最多可以混合两款口味购买,不同价钱以较高者计算😈个人几钟意黑糖麦芽麦汁,热既时候有麦芽糖拉丝,冻既时候又变脆🤗食落会甜甜地,又带有少少爆谷既味道咁🍿😂肉质都嫩滑既🐥至于黑松露忌廉,可能淋左酱嘅关系,个炸皮会变腍,忌廉同芝士味会盖过黑松露味,如果三种味各自再突出啲会更好🙈🔛 整体评分(7/10)

👁‍🗨 手切三色薯条(7/10)💲28

🔛 整体评分(7/10)