2023-02-20 2747 浏览
同老公行朗豪坊行到攰攰地,去到美食广场,见到有间食川沪菜餐厅,好似几好,所以就拣左佢食晚饭。餐厅虽然食中式,但装修比较西式,吹简约风。灯光光猛,环境干净整齐,感觉舒服。餐牌都几多嘢食,老公就点左前菜、小笼包、炒饭、咸点同甜品。鸡丝粉皮:老公话份量算多,粉皮烟韧,青瓜爽口,配中式麻酱味道较浓,呢个前菜都几好食。什锦小笼包:四只颜色,四款口味。红色系香辣味,辣辣地;绿色嘅系酸菜鱼,味道真系酸菜鱼味㖞;白色真系原味,鲜肉味重;黄色系金黄流沙,好香咸蛋黄;各款有创意同特色,出面未食过。十十海鲜炒饭:里面有蟹柳,墨鱼仔同河虾。河虾爽口,墨鱼仔烟韧口感,炒饭炒到粒粒分明,唔会食到满口油,加埋鸡蛋炒好香,整体唔错。迷你香脆葱油饼:入口仲系热,咬落去外面脆,口感实在,淡淡葱味,又唔觉得好多油,几饱肚。酥皮凤梨奶黄锅饼:一般食开红豆味,但呢度用凤梨奶黄做配料,几创新,亦估到味道几好。凤梨奶黄味重,甜甜地又唔会话好甜,外层脆,里面软软,食埋佢就满足晒。
餐牌都几多嘢食,老公就点左前菜、小笼包、炒饭、咸点同甜品

2023-02-19