旺角有好多唔同style嘅餐厅,但又有酒饮,又有得食好有特色嘅手工fusion菜嘅就比较少而woft就系其中一间👍🏾环境Woft嘅装修好chill,好舒服♥️入面除咗有bar枱之外,重有大枱。无论系2/3个人,定系一大班fd,都可以系度gathering食物大部分酒吧嘅饮品同菜式嚟嚟去去都系一式一样,但Woft就唔同啦‼️佢有手工啤、自己调配嘅cocktail同mocktail;而食物方面,虽然看似系西式🍕,但其实加咗好多手工同港式嘅元素好啱想试新嘢嘅朋友💓忌廉菠菜烟三文鱼水牛芝士墨汁pizza (小)$94 推介Woft嘅menu有几款手工pizza,全部都好有创意ga😽为食猫见到有2只系餐肉同埋豆豉鲮鱼😂但我同朋友都未够胆试于是我哋就叫咗三文鱼pizza佢个饼底系中空嘅,唔太薄又唔太厚,仲有阵炭焗嘅味道,好有风味🥰另外,d三文鱼、忌廉同芝士铺满左喺成块Pizza度,好好味🤪湿湿哋嘅馅料配埋干干地嘅饼皮,真系perfect辣汁蕃茄酱橄榄油蒜片虾炒扁意粉 $124钟意食辣嘅朋友,一定要试吓呢个🌶️个意粉嘅味道好西式蕃茄feel,但又炒得好有港式嘅味道,辣得嚟,又好重蕃茄味黄金蛋黄薯条 $72
而woft就系其中一间👍🏾

辣汁蕃茄酱橄榄油蒜片虾炒扁意粉 $124
辣汁蕃茄酱橄榄油蒜片虾炒扁意粉

黄金蛋黄薯条 $72
黄金蛋黄薯条

呢个薯条就唔多讲啦,宜家好多地方都有得食😌但饮酒配埋咸蛋黄薯条就啱晒啦😘

脆焗棉花糖榛子朱古力夹心批 (小)$56
脆焗棉花糖榛子朱古力夹心批

为食猫见到d食评,人人都会叫呢个甜品🧁咁就试试佢啦😍 威化饼配埋d棉花糖、朱古力酱、香蕉好鬼啱feel
好邪恶,但几个friend一齐share就唔怕肥啦🤪

Kennedy Cranberry Sor9lychee $85
Kennedy Cranberry Sor9lychee

嚟得呢度梗系要叫杯特色🍹嘢饮啦💋虽然呢杯系mocktail,但一样咁好饮,玩味十足👅上面有d爆炸糖,下面就有d冰沙😻饮落去好重荔枝味😗但又唔会太甜,好饮,绝对唔驶sor9ly

喺呢段疫情期间,香港开咗好多好有本土特色嘅小店,而且d嘢系整得好有心思,价钱又唔贵💛💛真系好值得我哋支持✔️大家有机会都可以去试吓👍🏾

忌廉菠菜烟三文鱼水牛芝士墨汁pizza
辣汁蕃茄酱橄榄油蒜片虾炒扁意粉