2022-07-24 94 浏览
Lara Lara @油塘评分:🌕🌕🌕🌕🌗系天时暑热既盛夏行街,一杯冻饮在手系必不可缺🍹今日行经油塘大本营/油丽商场,揾到间创意小店~ 创意手摇饮品、秘制酱汁烧卖 (烧卖关注组🤫)、怀旧小食、养生腐竹薏米蛋糖水一应俱全,啱晒中意扫街既朋友☺️特别推介:KB824✨🍹呢杯渐层特饮系店家为纪念🏀篮球传奇人物Kobe Bryant而用心制作嘅~配合番Kobe 经典球衣颜色,由梦幻嘅蓝紫色渐变到橙黄色手摇soda,由蝶豆花、寒天、苹果soda、鲜青柠片调制而成,无额外添加👍健康又靓又好饮,大大杯2人前 no problem!系大本营捧住行街回头率💯梦幻嘅紫色系来源于~蝶豆花 (非人工色素),比起一般植物高达10倍的花青素,有抗氧化、保护视力、稳定血糖作用;更含有丰富维他命A、C、类黄酮,增强免疫力、美白抗氧化、预防心血管疾病。💕调制特饮初体验~ 我口饮我谂🥳好少茶店可以比顾客自由选择喜欢嘅组合,但系Lara Lara就可以有呢个option啦!首先可以拣咗茶底,包括乌龙茶、绿茶、红茶或者梳打水,之后可以拣分别超过四十种嘅味道同埋配料,正所谓细路先做选择,我全部配料都要!!咁最后我个人选择就拣咗
Lara Lara @油塘

评分:🌕🌕🌕🌕🌗

特别推介:KB824✨

💕调制特饮初体验~
我口饮我谂🥳
好少茶店可以比顾客自由选择喜欢嘅组合,但系Lara Lara就可以有呢个option啦!首先可以拣咗茶底,包括乌龙茶、绿茶、红茶或者梳打水,之后可以拣分别超过四十种嘅味道同埋配料,正所谓细路先做选择,我全部配料都要!!咁最后我个人选择就拣咗梳打水蜂蜜配椰果(半糖),清凉解渴健康低卡,自由度高绝对唔洗怕肥!

除左❄️冰涷创意特饮外,搭配小食都系扫街时必不可少既~ Lara Lara既店家精选左唔少怀旧小食,包括: 脆鱼干、虾子春卷、南枣合核糕、金桔、鸡蛋饼、话梅、八珍姜、和特级黄皮等等,都是伴住港人成长,买少见少既回忆呀🌬仲有得免费试食~试啱咗先再买~试当真😁

*个人推介~脆鱼干、虾子春卷,绝对系香脆可口嘅港式回忆美味,有包装除左配特饮外,仲可以dinner配正餐食亦得~得左啦😊

💕点去Lara Lara 小tips~
搭🚇/经油丽商场既朋友,可以上三楼系佳宝门口,或者行经大行营既朋友,可以行去HKTV mall 出口直行五十米穿过佳宝就去到啦💕

KB824
我口饮我谂