2022-07-23
成日同人讲🗣得闲饮茶啦❗真系估唔到真系有间店叫「得闲饮茶」🤣 好多老一辈👵🏻👴🏻都钟意饮茶,但年轻既一代👧🏻🧑🏻未必钟意去酒楼饮茶☕,而依间餐厅主打传统及特色创意既点心,我哋去个日仲有啲学生系度食,所以啱晒所有年纪既人去👵🏻👴🏻👧🏻🧑🏻 同埋,我哋去个日系平日,而且过左食lunch 🕓 时间去都好多人🥵 整体服务质素几好👍 点心都好有质素架⁉️ 老板曾经系大酒楼做过点心部总厨,而且依间餐厅既食物获得唔少既奖项,例如: 「2011美食之最大赏」﹣荣获至高荣誉金奖🏆、甜品创意大奖🏅、虾饺之王美誉🏅 ==============================🏅得奖虾饺之王 💲34 虾饺皮薄,而且都几烟韧,馅料爆满,每只虾🦐都好弹牙👍🏻 名副其实既虾饺之王👑 🥟灌汤京沪小笼包 💲26一咬好多汤汁流出嚟😍😍 而且够热同好清甜👍🏻小笼包既皮厚度适中,入面既猪肉肥瘦适中👍🏻🥢春风得意肠 💲38依款菜式好特别,似平时食开既炸两肠,但依款口感及馅料更加丰富😍 最外层系肠粉皮,第二层系脆米网,应该系即叫即炸,因为都几热同好脆口👍🏻最入面有虾🦐、椰菜🥬、粟米🌽 顶层仲有蟹籽😍 🥢千岛酱脆皮萝卜糕 💲30依款
🏅得奖虾饺之王 💲34
🥟灌汤京沪小笼包 💲26
🥢春风得意肠 💲38
🥢千岛酱脆皮萝卜糕 💲30
依款好有日本feel😂😂 最上层有木鱼🤤🌬,如果千岛酱份量多少少就好喇~😍 同埋炸得好脆😋萝卜糕都几足料,咬落真系有一条条既萝卜丝🥕系入面
🌼 3.6牛乳太阳蛋💲25
蛋黄系啫喱制成的,而蛋白系奶冻,食落唔太甜,牛奶味🥛都几浓同埋好滑🤤,整体系几特别🤩
⭐ 茶位每位💲5
得奖虾饺之王