餐厅fusion菜式通常有两种:大伏与唔伏,甚少有中间。今日介绍嘅新派汉堡包,以中式包配西式馅料,创意十足之余味道亦出色,一齐睇吓有咩食!🙌🏻❝ 招牌猪腩包 | $98👍🏻面包以蒸焗方式烘热,包体超级松软,而且湿润唔干,平时唔食包嘅朋友都大赞好食!一啖咬落去嘅慢煮五花腩肉汁满满,肥瘦均匀。口感软嫩带油脂甘香,有几邪恶就有几好食!评分:7.5/10❝ 鱼包2.0 | $108两块白包夹住巨型炸鱼,鱼比包大,份量十足。比目鱼炸至香脆可口,再铺上大大块车打芝士,真系有种食紧美式burger嘅感觉(即系鱼柳包?!)整体层次口感虽不如招牌猪腩包般丰富,味道亦算不俗,但相信其他款式会更有特色。评分:6.5/10❝ 紫菜炸墨鱼脆脆 | $98外层紫菜炸得酥脆,内里有弹牙手打墨鱼丸,中间仲会食到粒粒马蹄。将墨鱼脆脆沾上酸甜鲜香嘅黑蒜酱,更能带出墨鱼丸鲜味。评分:7/10❝ 盐味雪糕包配焦糖酱 | $48面包炸至金黄香脆,表层似炸馒头般咬落香脆口,炸物爱好者会好钟意!中间夹住厚厚一层雪糕,盐味不算突出,相比之下焦糖酱更为浓郁香甜。评分:7/10❝ Lemonade | $48较为近似 lemon lim
餐厅fusion菜式通常有两种:大伏与唔伏,甚少有中间。

❝ 招牌猪腩包 | $98👍🏻

评分:7.5/10

❝ 鱼包2.0 | $108

两块白包夹住巨型炸鱼,鱼比包大,份量十足。

评分:6.5/10

❝ 紫菜炸墨鱼脆脆 | $98

将墨鱼脆脆沾上酸甜鲜香嘅黑蒜酱,更能带出墨鱼丸鲜味。

评分:7/10

❝ 盐味雪糕包配焦糖酱 | $48

评分:7/10

❝ Lemonade | $48

较为近似 lemon lime soda, 不是153喜欢的lemonade🥺

评分:6.5/10

✤ 整体评价 ✤

「小包包」食物如其名,每件都系细细份,但款款售价近百。

整体食物质素不俗,菜式亦创新有特色。唯独定价比较进取,钟意食包嘅153觉得可以一试,不过值唔值就见仁见智。

小包包 @littlebaohk

📍餐厅地址:
铜锣湾京士顿街9号Fashion Walk 地下H1号舖

🔍 同区搜寻:
#153foodie铜锣湾

😋 同类搜寻:
#153foodie西式
#153foodie汉堡包

#153foodie #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblog #hkfoodpic #hkfoodieblogger #hkfoodpics #香港美食 #铜锣湾美食 #铜锣湾美食推介 #铜锣湾美食地图 #铜锣湾好去处 #汉堡 #burgerhk #hkburger #hkburgers #burgertime #burgertime #fushion菜 #littlebaohk