2024-03-01
今次再嚟呢间泰国西式fusion餐厅,因为上次已经留下深刻印象,所以今次就带埋朋友嚟试吓。餐厅嘅装修好有田园风味,仲有摇摇椅,好有味道嘅感觉。而且餐厅嘅空间好大,坐落喺度好舒服。餐具都好精致,店员嘅服务态度都好好,好有礼貌。我哋叫咗好多唔同款嘅菜式,每一款都有惊喜。首先系阿根廷红虾刺身,虾肉新鲜弹牙,同埋配上个蔬菜沙律,真系好开胃。之后仲叫咗串烧拼盘,有猪肉串、鸡肉串同牛肉串,每一样都烧得恰到好处,好好味。再嚟就系冬阴功扁意粉,真系好有创意,材料都好丰富,有青口、鲜鱿同大虾,味道又酸又辣,非常开胃。另外仲叫咗芒果糯米饭,芒果好香甜,糯米饭又软绵,好好味。最后嚟就系西班牙油炸鬼配雪糕,西班牙油炸鬼鲜榨香脆,再撒上肉桂粉,味道好浓郁,仲配埋朱古力雪糕,真系好好食。总括而言,呢间泰国西式fusion餐厅真系值得一试。唔单止食物好味,而且餐厅环境舒适,服务又好好。下次如果再去将军澳南区,我一定会再嚟呢度食饭。