2024-10-15
地理位置方便,收工就可以约成班朋友过嚟打边炉。上次六个人坐包房,今次人少坐大厅又有另外一番感觉。好钟意佢哋宫廷风嘅装修。古色古香就连菜名都充满玩味。汤底我选择咗花胶鸡汤底滋保养颜,食咗皮肤都靓啲,汤底金黄浓郁,味道非常香醇,花胶又超大块,咬落去真系口感丰富,令人一试成主顾。三黄鸡厚肉,肉质鲜嫩。接住嚟系艾莎公主牛肉宝盒,呢个宝盒入面有一系列顶级牛肉,包括安格斯牛肉、手切本地牛肉、新鲜牛展、雪花肥牛、牛黄喉、牛肉粒同埋牛舌花,真系一个肉食者嘅天堂!每一种牛肉都保持住新鲜,油脂分布均匀。煮出嚟即刻令人流口水。松露芝士墨鱼丸,味道浓郁又唔腻,芝士同松露嘅绝配,真系好正!一咬开墨鱼丸𠮶一刻芝士即刻流出来。伊比利亚橡果猪亦都非常出色,肉质鲜嫩,口感滑顺,油脂分布均匀食落同顶级牛肉冇乜区别!佢就系猪肉中嘅黄牛级别!香香宫煮响铃拼盘就更加特别,炸响铃面头有一层咸蛋黄,咸香味十足,搭配其他食材亦好有层次感。最后,仲有新鲜嘅皇帝菜同油麦菜,清新可口,为整体餐点增添咗一份健康感。饮品方面,试咗竹蔗茅根,清甜解腻,真系好适合火锅之后饮!
饮品方面,试咗竹蔗茅根,清甜解腻,真系好适合火锅之后饮!