2017-06-23 36 浏览
喺旺角觅食,我最钟意行去黑布街、白布街,因为𠮶度比较多选择,而且多为本地人创业,餐厅较有特色。今日就拣咗位于白布街嘅Smokey Ice,暂时大厦外墙仲装修紧,但并不影响。铺天盖地的漫画,前卫而时尚。七成熟雪糕牛扒$88此为餐厅的招牌甜品,造型十足十铁板牛扒,但实为雪糕,的确几可乱真,玩味十足!仲识喷烟,非常吸睛!雪糕绝非平价货,一食就知系movenpick,觉得值回票价呀!好似系肠粉$58以coconut roll扮肠粉都俾佢谂到,真系好有新意。不过我个人就唔系几钟意啲罐头菠萝,觉得不太夹。紫薯窝夫$78睇Menu绝对估唔到实物系咁大盆、咁靓㗎 ,超有惊喜!欣赏佢真材实料,窝夫入面都酿咗紫薯,无论配紫薯雪糕定系蜜糖食,都一样咁甜丝丝,值得推荐!炸物拼盘(大) $138由于男朋友冇咸野落肚系唔会觉得饱,所以我地都点左小食。拼盘有炸薯条、炸鸡翼、鸡球同迷你辣鱼饼,每款都起码有4、5、6件,仲有三款酱汁任君选择,非常滋味!蓝天之云$40饮品卖相靓就靓,不过味道比较淡,下次都系试其他。食物设计得非常新颖,好有谂头同创意,而且未到绝对过关,实力兼备,系旺角觅食嘅好选择!

铺天盖地的漫画,前卫而时尚。

七成熟雪糕牛扒$88

雪糕绝非平价货,一食就知系movenpick
,觉得值回票价呀!

好似系肠粉$58

紫薯窝夫$78
睇Menu绝对估唔到实物系咁大盆、咁靓㗎 ,超有惊喜!

炸物拼盘(大) $138

蓝天之云$40
饮品卖相靓就靓,不过味道比较淡,下次都系试其他。

2017-06-20