2015-05-10
早前上网睇到一间,好有特色嘅雪糕店介绍有铁板牛朳,吉列猪朳…网上睇相片造型很吸引,一心想走去试试!今日刚好经过元朗,和男友7:30左右食完饭,早一点到去睇睇有无位……去到见到环境布置都唔错,但舖位面积稍为细,坐位亦唔多…门外贴示员工在用膳中,8:00先有得入座~一够钟就有很多人聚集在门外守候了!大约15分钟,就入座了!可惜铁板牛朳已售完~铁板牛朳同吉列猪朳(有限量供应,售完即止)我地立即点了吉列猪朳同焦糖海盐雪糕甜品几分钟好快就上枱
吉列猪朳雪糕$58,外型都俾佢呃到,真系好似吉列猪朳,猪朳上枱时已细心切好了一小份一小份*^O^*令食客容易品尝~香脆嘅外皮配上冰冻嘅雪糕!真系好好食!之前都有试过食炸雪糕,但通常外皮太厚,雪糕快溶!通常都食得好狼狈!但这里做得好好,雪糕好完整,再配上士多啤梨果酱,配搭得超好!!!!
焦糖海盐雪糕$42,一上枱好梦幻嘅烟围绕住杯雪糕,好靓丫!食落去慢慢渗出海盐味道~仲有一粒粒嘅小脆米做配搭(⌒∇⌒)埋单岩岩$100我会再黎帮衬架,希望下次食到铁朳牛朳啦~
我地立即点了吉列猪朳同焦糖海盐雪糕甜品几分钟好快就上枱
埋单岩岩$100我会再黎帮衬架,希望下次食到铁朳牛朳啦~