2018-07-02
珍珠奶茶迷唔使多讲,平时就算经过见到自己都去发掘,何况呢到系东张西望介绍过一更加令我有兴趣见识下。特登睇下佢𠮶日有冇开同埋查清楚开舖时间,其实都系佢开咗门嘅时间去到,但系同个朋友行极都见唔到?!🧐点知原来佢系真系未开门,同埋铺头真系太细间,好专心咁揾都见吾到😂其实原本睇介绍都知佢铺面好细同埋知道因为咁样所以得一个人就喺度做嘢会好忙好辛苦,但系都冇谂过过咗时间都未开门同埋真系会睇唔到😂系何文田有啲「隔涉」但为咗珍珠奶茶,我都特登揾好有期望因为佢有唔同口味嘅珍珠,我劲钟意食珍珠!!觉得要品尝好味嘅珍奶就一定要试佢将原始嘅奶茶,如果都做得好我相信会好出色去到铺头出面,听讲话会好多上班族排队,结果一如所料。系迟咗开店嘅情况下排队嘅人似系更加每每上升。基于以上准则,所以我多数都系会饮铺头入面佢最原始嘅奶茶就试咗 皇室奶茶,本身劲钟意粉红色💓谂住都系尝试樱花珍珠但系𠮶一刻就觉得好似桂花味会好清香怡人,所以就拣咗桂花珍珠。谂住佢好饮就继续试其他,会继续光顾。我个朋友都系一样,但系佢怕太甜,因为普遍啲饮品都会过甜,所以佢就买咗少甜小冰。终于到啦,充满期待之下试呢一啖皇室奶茶,结果令人失望,因为茶味好淡
终于到啦,充满期待之下试呢一啖皇室奶茶,结果令人失望,因为茶味好淡同埋茶底好薄,觉得质素唔高,同埋最重要嘅系佢根本冇乜味道。
桂花珍珠就唔同介绍所讲咁有咬口烟韧,质感系只系适中。系桂花味真系几香。但系珍珠𠮶度可以更加有韧劲。
而朋友果杯更加系有啲「灾难化」佢个杯系带苦嘅,佢都有问我个杯点,我都话冇味。我都有试过直头系苦嘅
😖😭
即刻我哋两个直头扬言好失望😞点解会咁㗎😭更加有打击我再唔再帮衬?但系我始终好欣赏呢种铺头嘅创意努力同心机,所以我都会再俾机会佢嘅!
整体而言,我系好欣赏佢珍珠好似台湾有一间叫「丸作」嘅珍珠奶茶铺头系郡场亲自每日制作新鲜珍珠,但系「丸作」系真系好有咬口好友韧劲。
加上其实咁样自己选择唔同口味嘅嘢饮配搭唔同口味嘅珍珠,真系几好!但系其实咁样配搭一杯嘢饮都要廿几甚至$30,所以如果质素有保证我唔会吝啬付出呢个价钱饮到好嘢饮
希望下次可以更好!