呢间位于元朗嘅创意甜品店相信系近排吾少人都会听过,甚至帮衬过,的确,真系有佢特别之处。创意甜品近年都来不开系分子雪糕或者系张啲材料左沟右沟感。而呢间,佢地嘅创意就在于敢于创新,以假乱真。讲紧嘅系佢地用甜的味道去扮成咸的食物。冰极炸猪排,看似系一份日式吉列炸猪排,但其实炸面包,入面嘅就系云呢拿雪糕,而食嘅时候仲可以点下士多啤梨酱,酸酸甜甜,中和下感。不过唯一不足嘅系,只有四件,吾够我食^^但当中的心思真系要比个like 佢。除左炸猪排外,仲叫了一个卖相几令嘅窝夫。呢个窝夫嘅卖相不比其他甜品屋逊色,而佢最值得一赞嘅系,佢只"碟"够哂大,因为通过食窝夫中意系感砌,但又吾够位用,但呢间就好好了,够哂大,岩哂好似我呢啲食野论尽嘅人。窝夫虽然有点干,但系旁边嘅360牛奶雪糕真系令窝夫加哂分,雪糕奶味浓,一冻一热感食,真系另一种享受。总括嚟讲啦,佢嘅创意又真系令人几佩服嘅,几可乱真,吾知嘅真系会佢呃到。除左炸猪扒外,还可以一试佢个铁板牛排雪糕,卖相同味道都会令你有惊喜。而要注意嘅系,等候时间会较长,而甜品制作需时,想食嘅就要等下喇。