2016-10-07
黑布街系mk好似好僻咁,但系呢条街有唔少好野食,话说食甜品对于女仔黎讲系另一个胃,食完dinner之后心郁郁就黎食下饭后甜品,已经十点但系估唔到重咁多人食menu既cover已经系舖头最出名既甜品test tube 2.0, 未食过又爱新鲜既我就毫不犹豫咁㨂左呢个,同fd share食Test Tube 2.0 $68呢个甜品真系好有创意,居然谂到用test tube黎装甜品而且重有spatula作为餐具添,真系有中学做lab既感觉三支分别有三种唔同味(Oasis椰子奶冻配菠萝慕斯、伯爵红茶奶冻、特浓朱古力慕丝)原来食既时候要由左至右,咁就可以由淡食到浓味,口感层次递增先食Oasis,椰子味淡,但系奶冻上面有椰子粒,口感几得意,下面既菠萝慕斯好香甜好fresh,放系第一个食果然系明智,食完好开胃之后就系伯爵红茶奶冻,虽唔太甜,但奶茶味香浓,在口腔挥之不去最后系特浓朱古力慕丝,慕丝幼滑,朱古力浓中带微苦,加d士多啤梨除左加强口感,重可以中和朱古力既苦味同浓味添呢餐甜品都几抵食,我个fd重好有风度咁卖单有人请我食甜品,真系好幸福
Test Tube 2.0 $68
呢个甜品真系好有创意,居然谂到用test tube黎装甜品
而且重有spatula作为餐具添,真系有中学做lab既感觉
原来食既时候要由左至右,咁就可以由淡食到浓味,口感层次递增
呢餐甜品都几抵食,我个fd重好有风度咁卖单
有人请我食甜品,真系好幸福